Hlavní strana FACEBOOK Poháry Hořice

Sezóna 2011/2012 - 1. kolo Ligové soutěže VOŠS

1.ligové kolo - skupina „A“

NewBatalion I+H team Hořice „B“

měl v tomto termínu volno

NEWBATALION I+H TEAM HC „B“ : VOLNO

Babinec team Hořice

jako první otestoval nové domácí hrací místo v Batalionu Hořice. K premiéře v novém hracím roce a na novém místě si děvčata pozvala Z Kuksuklan Kuks, v jehož sestavě se také objevily dvě ženy, jedna z nich (P.Jedličková) čerstvá vítězka turnaje Masters. Zápas byl vyrovnaný do stavu 4-4 a ještě 6-6. Pak však zaúřadovalo komando žen v dresu hostí (Jedličková, Behrová) a čtyřbodovou šňůrou vlastně rozhodlo celý zápas, který nakonec vyzněl poměrně jednoznačně pro hosty.

BABINEC TEAM HOŘICE

vs.

Z KUKSUKLAN KUKS: 6-13

Novoveský Čuňata si k prvnímu zápasu pozvaly nováčka z Jaroměře – „bezzubý“ záložní tým Piraně Jaroměř „B“. Hosté se sice ujali vedení 0-1, ovšem to bylo z jejich strany na dlouho vše. Teprve za stavu 7-1 urvali 2. bod a tím bylo hotovo. Domácí postupně navyšovali vedení a hosty vyprovodili nakonec s výpraskem 17-2.

DC Kumburk, coby stálice ligového pelotonu, změřil své síly s velice obměněných kádrem Tsunami Hořice (z různých týmů sesbíraní hráči jsou jeho nynějšími tahouny-Bek, Pokorný, Čeřovský, Tomeš). Nadšený výkon hostů však nestačil na víc, než na přijatelný průběžný stav 2-2, pak 5-2 a snížení na 5-4. Pak domácí systematicky přidávali bod za bodem až do konečného vítězství 12-7.

RŠ Lodín začaly doma proti „prvnímu týmu Piraní Jaroměř „A“ dobře a asi nikdo nepochyboval o hladké výhře. Avšak ani vedení 5-1 nevzalo hosům „vítr z plachet“ a výsledkem bylo vedení HOSTÍ 6-7 !!! Domácí tým je však natolik zkušený, že záhy vyrovnal a šňůrou pěti bodů rozhodl o své výhře 11-8.

Rodinný klan Holoušů doplněný určitě rodinným přítelem Samkem pod hlavičkou Bělských Gum zajížděl na horkou půdu „nováčka“ Royalu Pardubice. Tento slavný klub (i když bez svých bývalých největších hvězd) je stále „pojmem“ mezi šipkařskou veřejností a tak není překvapením, že „provinční“ tým „kdesi“ z podhůří Krkonoš odjel s výpraskem 18-1.

1.ligové kolo - skupina „B“

Skupina „B“ zahájila své bitvy samozřejmě souběžně se skupinou „A“. Staronový tým Chyjických Titánů v 1. kole přivítal šipkové nadšence z Jaroměře – Kára team Růžovka. Domácí se ujali vedení 3-1, ale „lííga je lííga“ a proto po dalších třech zápasech již vedli hosté 3-4 a následně 4-5. Domácí ještě rukou Jana Topalovského vyrovnali na 5-5, to však bylo z jejich strany vše. Od tohoto zápasu se jejich „obrana“ sypala jak domeček z karet a výsledkem byl debakl 5-14.

V souboji družstev, která některé aktéry ještě vloni sdružovala pod hlavičkou jednoho týmu, uspěli Satani z Betléma, když udolali Tacl team Letohrad „B“. Domácí vedli již 6-1, bojovní hosté ještě dokázali snížit postupně na 8-6 a ještě na 9-7, ale to bylo vše. Desátý bod domácích uhrál Leoš Kubeček a následující dva body domácích znamenaly výhru 12-7.

Vloni čtvrtý tým ligové soutěže-Šmoula team Velké Poříčí- přivítal doma jednoho z nováčků a zároveň velkého favorita na celkové vítězství- ŠK Skořenice. Pro mne osobně největší výsledkové překvapení celého prvního kola. Hosté se ujali vedení 1-6 a 3-7. Nic nenasvědčovalo tomu, že se Šmoulové dokáží zvednout. Nicméně od stavu 3-7 se domácí neskutečně zvedli a šňůrou - ne, doslova „lodním lanem“ – 9 bodů otočili výsledek ve svůj prospěch – 12-7!!!!

Další nováčkovskou daň zaplatili hráči „Rebelů XXXL Pšánky“ v souboji s Lexa teamem Růžovka. Hosté vyhověli žádosti „Rebelů“ o přeložení – výměnu prvního hracího místa a i přesto dokázali zvítězit. Za vstřícnost patří týmu z Jaroměře dík. Hosté se ujali vedení 1-5 a to dokázali postupně navyšovat až na konečných 6-13.

Nejvyrovnanější duel se hrál v Letohradě „U kapříka“, kde SK Tacl bojoval s RSK Rybnou. Žádný ze soupeřů nevedl o více než tři body. Vedení se přelévalo z jedné strany na druhou. 0-1, 2-1, pak vedli hosté 2-4, srovnáno 4-4, 4-7, obrat na 8-7, následně 8-9 a prodloužení zajistil Robert Tschöpa, 9-9! V cricketu si právě Tschöpa s Milošem Katzerem poradili s dvojicí Radlinger-Hejl a bonusový 2. bod za výhru v prodloužení byl „doma“. Hosté, jako jediný tým, využil možnosti poslat a zveřejnit postřehy ze svého zápasu a tak Vám je zde přikládám:

Čau Aleši, Jirka S. dal do kupy pár vět o zápasu,tady jsou

Je neděle 25.9.2011 a my se scházíme abychom vyjeli k prvnímu letošnímu zápasu ligy VOŠS který odehrajeme na půdě našich tradičních rivalů a kamarádů v Letohradě. Ještě chvilka nervozity jestli se dostaví všichni hráči a pak už ve vítězné náladě hrrrrrrr na ně. Přípravu na zápas jsme nepodcenili, někteří z nás rozebírali zápas na základně u Drobka už několik dní i nocí předem, jsme přece zodpovědní. Mezi půlnocí a a brzským ránem se u dobrého pivka rodilo tolik nádherně vítězných strategických plánů, je nám to všem jasný - tenhle zápas neprohrajem!!! A teď už konečně několik postřehů k samotnému zápasu. Začínáme skvěle ve 13.30h vrznou dveře u kapříka a vchází team RSK .Odpoledne začíná obědnávkou několika piv ( pro nezasvědcené) to proto aby se nám srovnala ruka , uvolnily nervy a oko bylo jiskrné jako u mladého orla ,( po pátém atd. pivku už to ovšem tolik neplatí) přitom se snažíme vnutit soupeři NAŠE sebevědomí. V sestavě FANNY, JARDA, MILAN, KLAPIK, ZABIJÁČEK, a později přijel ještě PEPA začíná zápas a vedem 1-0 poté 1-2 otáčíme na 4-2 4-4 vedem 7-5 7-7 8-8 jdeme do vedení 9-8 soupeř s vypětím 9-9 bohužel poslední hru si bere soupeř a tak prohráváme zápas poměrem 9-10. Není důležité kolik kdo udělal bodů jsme přece team a za něj hovoří výsledek a ten je skvělý.I když jsme s vítěstvím tak nějak počítali. Tak snad příště ne snad -určitě, těš se Lexo my na tebe u drobka něco vymyslíme. Jirka / TENTO ČLÁNEK A DALŠÍ ZAJÍMAVOSTI Z ČINNOSTI NAŠEHO KLUBU VČETNĚ FOTO, DRBÁRNY ATD. NAJDETE NA NAŠICH STRÁNKÁCH www.rskteam.7x.cz

Ahoj Ivoš

NA TÉTO ADRESE MŮŽETE PŘISPÍVAT SVÝMI POSTŘEHY Z LIGOVÝCH I JINÝCH ŠIPKOVÝCH ZÁPASŮ: ALES.SIPKY@SEZNAM.CZ

Autor: AHP