Hlavní strana FACEBOOK Poháry Hořice

Sezóna 2011/2012 - 4. kolo Ligové soutěže VOŠS

4. ligové kolo - skupina „A“

NewBatalion I+H team Hořice „B“

vstoupil sice do letošní sezóny příšerným způsobem, ale nutno připomenout s jakými soupeři jsme se utkali. RŠ Lodín, pak Royal Pardubice a nyní druhý tým tabulky – DC Kumburk. Narozdíl od předešlých zápasů jsme tentokrát dokázali zvítězit. Sice nejtěsnějším možným způsobem, ale na to se historie neptá. Zaplať Pánbůh za to. Bylo to drama až do konce. Vedli jsme sice po velkých bojích již 9-5, ale několik skvělých výkonů hostujících hráčů málem přineslo prodloužení (9-8). Neskutečně nervózní 18. zápas však nakonec zvrátil na naši stranu (10-8) náš tahoun Dan Flégl, ale soupeř zahrál skvěle a jen jeho smůla, či naše štěstí (3. leg se zavíralo a přehazovalo dlouhých 6-7 kol !!!, když předtím na 1-1 uzavřel Pavel Ulrich červeným středem!!! ) nám přineslo 3 bodové vítězství. Musím ovšem konstatovat, že jsem se o naše vítězství také zasloužil velkým dílem…to když jsem se nechal vyhodit ze základu!!! A kdybych se nechal vystřídat dříve, nebo ještě lépe – vůbec bych nenastupoval – nemuselo vůbec dojít na takovéto drama…(2,5 bodu „s grácií“ věnováno soupeři…)!!! Jeden z důležitých bodů přidal Aleš „Piccasso“ Myška, jeden přinesla naše nová posila Jan „Brzda“ Kraus a hlavně se začíná chytat Jirka Lieser (3,5, bodu) a spolehnout se můžeme na plný bodový zisk Dana Flégla (4,5 bodu). Aby toho nebylo málo – příští kolo zajíždíme do Nové Vsi, kde nás čeká dosud neporažený vedoucí tým soutěže – Novoveský Čuňata. Sečteno, podtrženo – naši první čtyři soupeři jsou momentálně seřazeni na prvních 4. místech průběžné tabulky! Tak super. Alespoň máme za kým se honit…

NEW BATALION I+H TEAM HC „B“

vs.

DC KUMBURK NOVÁ PAKA : 10-9

Babinec team Hořice

odjel bojovat do Bělé u Pecky, ale i tentokrát místní „Gumárny“ odolaly nájezdu krvežíznivých „bab bezbožných…“ (prosím neplést s ….) „my“ vlastně nesmíme ani naznačovat…ne, bez urážky, mezi všema našema „bojovnicama“ tentokrát - „jak žirafa dojící duhu“ – vyčnívala Lenka Malendová! Během zápasu si 2x hodila 19-ctkové Bingo !!! a dokázala ty zápasy dovést i do vítězného konce. Gratulujeme. Už čtvrteční trénink této nadějné hráčky naznačoval nárůst formy, kterou dokázala také prodat v ligovém utkání. Až se k ní přidají ostatní členky týmu…bude „na západě svítat ???“ Ne, holky, já Vám neskutečně fandím, ono to jednou přijde a pak si na to zvyknete a už nebudete chtít jinak…tentokrát však byl ještě soupeř silnější…

BĚLSKÝ GUMY

vs.

BABINEC TEAM HOŘICE : 14-5

To Piraně z Rybníčku „A“ opět svedly tuhý boj o body , tentokrát doma s Novočeskými Čuňaty (to je takový vděčný úvod, který používám sice už potřetí), ale Piraně své zápasy hrají vyrovnané a napínavé, již od začátku soutěže. Bohužel (mimo vítězného prodloužení s Royalem) vždy se smutným koncem pro ně. Tentokrát byli opět veselejší hosté. Domácí sice vedli 4-3, ale od stavu 4-4 již táhli za „kratší konec ligového lana“. Ostřílení hosté postupně zvyšovali náskok: 4-6, 5-9, 7-9 a jako správný „captain“ 10. bod připsal Martin Hadač. Pak si soupeři rozdělili po bodu a další těsný výsledek byl na světě: 8-11.

Pašta, Hemek, Krejza, Šprinc, Persyová. Toť sestava RŠ Lodín proti Royalu Pardubice. Jirka Krejza dva a Ota Šprinc jeden bod – to jsou jediné ztráty domácího „parního válce“, který přejel po hostech, jako po solném jezeře. Nadějný stav 2-2 a přijatelný 5-3 vzal ve zbytku zápasu rychle „za své“. Domácí povolili hostům již jen pouhé 3 legy v 11-ti zápasech a „vraždění neviňátek“ se zastavilo na číslicích 16-3.

Jak můžete sami poznat, jste téměř nejvzornější parta kapitánů. Pondělky jsou totiž nejlepším časem pro sepisování článků o lize – většina hospod má zavřeno, takže se po výběrech většinou nejezdí a já mohu (POKUD MÁM JIŽ V PONDĚLÍ K DISPOZICI ZÁPISY Z UTKÁNÍ – A DNES MÁM SKORO VŠECHNY) zpracovat nejaktuálnější informace pro vás. A dnes z toho mám velkou radost. SAMOZŘEJMĚ AŽ NA PÁR VYJÍMEK, ALE TI SE STEJNĚ NEOBTĚŽUJÍ NOSIT ZÁPISY VČAS, TAKŽE MNE TO ANI NEPŘEKVAPUJE. Nemají to (ti dotyční) ani nijak daleko. Stačilo by cestou ze zápasu hodit zápis do schránky na firmě a je vystaráno, ale… No, nic, o zápasu Tsunami Hořice vs. Z Kuksuklan Kuks tedy jen telegraficky. Domácí vyhráli 12-7. Asi nic zajímavého.

4. ligové kolo - skupina „B“

„…ve skupině „B“ máme po 3. kole pouze jeden tým s plným bodovým ziskem a tím jsou Satani z Betléma….“ To už ovšem po 4. kole neplatí. Satani totiž zavítali na horkou půdu (momentálně vedoucího týmu skupiny „B“) RSK Rybná a utrpěli poměrně slušný nářez. Ostatně, jak se stává dobrým zvykem, postřehy ze zápasu pro Vás sepsal Jirka Sehnal, zde Vám je přináším v plném znění bez úprav:

„Čau Aleši, posílám záznam o utkání a pár vět od Jirky Sehnala. Ahoj Ivoš.

DOBRÁ PRÁCE

RSK RYBNÁ v. SATANI Z BETLÉMA 12-7

Je tu sobota a RSK RYBNÁ očekává příjezd soupeřů z nejkvalitnějších, SATANŮ z BETLÉMA. V dnešním zápase nejde pouze o body ale vítěz se bude nejméně 1 týden vyhřívat na prvním místě tabulky skup. B. Ač se soupeřem nedorazila jejich ikona ZLEJ KÁJA, byl team satanů plný kvalitních hráčů a naše obava o dobrý výsledek byla tuďíš na místě. Ve 13h začínáme a jsme plni očekávání. To co se ale odehrálo v několika následných desetiminutovkách zatajovalo dech a nechce se tomu ani věřit. Ještě loni podceňovaný team rsk vede 8-0, 11-1, 12-2. Z takovéhoto průběhu zápasu nemrazí jen nás ale i soupeře kterého hra nebyla vůbec špatná až na to zavírání. Za tohoto stavu se rozhodl kapitán postavit jinou čtveřici hráčů ( je nás přece 16) i oni odehráli několik těsných výsledků, ti co už nehrají slaví a tohle fakt umíme. Konečný výsledek je rozumný a odpovídá hře. A kdyš nám Dáda vysekl poklonu a řekl - dnes jste byli lepší!!! Byli jsme pyšní-jak na svoji hru,-tak na to , že je soupeř inteligentní a uzná naši hru, - že naše mažoretky které ukončili šipkové odpoledne byli ještě lepší než minule, atd. atd. Byl to pro nás zkrátka den s velkým D. Příští týden se liga VOŠS nehraje a další týden jedeme na nepříjemnou půdu Letohradu b. A jelikoš to máme opravdu za rohem rádi bychom, aby si udělalo čas co nejvíc hráčů a jelo podpořit a zafandit spoluhráčům u terče. Chceme si přece udržet svý postavení v tabulce dýl jak týden, nebo snad NE????

Zatím ahoj pro www.rskdartsteam.7x.cz Jirka“

Obrovský potenciál a zázemí demonstrovali hráči ŠK Skořenice v zápase s Chyjickými Titány. Nejenže v „kvapíkovém“ tempu „utančili“ své soupeře 16-3, ale dokázali do zápasu „nainstalovat a použít“ celkem 10 hráčů své mohutné soupisky.

Na jaroměřsku se hrálo „městsko x předměstské“ derby mezi Okawangem Josefov a Lexa teamem Růžovka. Hosté vedli 2-3 a 3-4, poté však, co domácí vyrovnali, již nechali hostům z Růžovky jen 2 body a šňůrou svých 10- ti bodů utkání bez větších problémů rozhodli: 13-6.

ŠK Šmoula team po úvodní překvapivé výhře nad ŠK Skořenice začíná výsledkově „tápat“ a tentokrát doma nestačil na SK Tacl Letohrad. Domácí sice vedli 3-2 a 5-3, ale od této chvíle ovládli zápas hosté. Otočili z 5-3 na 5-8, 6-9 a R. Tschöpa se stal „slavným“ po zisku 10-tého bodu.

Poslední zápas, který nám ve výčtu chybí, se hrál v Pšánkách. Místní Rebelové poměřili síly s Tacl teamem Letohrad „B“ a zjistili, že poměr sil silně naklání pomyslný jazýček vah na stranu hostí. Výsledkem tohoto „měření“, bylo pohodové vítězství hostí v poměru 3-16.

NA TÉTO ADRESE MŮŽETE PŘISPÍVAT SVÝMI POSTŘEHY Z LIGOVÝCH I JINÝCH ŠIPKOVÝCH ZÁPASŮ:

ALES.SIPKY@SEZNAM.CZ

Autor: AHP