Hlavní strana FACEBOOK Poháry Hořice

Sezóna 2011/2012 - 5. kolo Ligové soutěže VOŠS

5. ligové kolo - skupina „A“

NewBatalion I+H team Hořice „B“

…aby toho nebylo málo – příští kolo zajíždíme do Nové Vsi, kde nás čeká dosud neporažený vedoucí tým soutěže – Novoveský Čuňata. Sečteno, podtrženo – naši první čtyři soupeři jsou momentálně seřazeni na prvních 4. místech průběžné tabulky! Tak super. Alespoň se máme za kým honit…těmito slovy jsem končil článek po minulém kole. Dnes již máme zápas s „Čuňaty“ za sebou a tak můžeme hodnotit a hlavně se radovat. Další utkání se soupeřem ze „silné čtyřky“ jsme zvládli a mohli vyhrát i větším rozdílem, ale euforie z vítězství byla větší, než síla soustředit se na posledních 5 zápasů ve kterých domácí značně zkorigovali konečný výsledek.

Určitě jsme čekali vyrovnané utkání a očekávaní se potvrdilo. Z prvních 14-ti zápasů se jich 12 !!! hrálo na 3 legy!!! Nejoblíbenějším ukončovacím kolem se stalo 9.kolo. Přetahovaná a vyrovnaný stav trval do stavu 3-3. Pak jsme šňůrou 6-ti bodů odskočili až k vedení 3-9, aby na 4-9 ještě snížil Mára Doležal v zápase proti Danu Fléglovi (tentokrát se trápící, „hrající v nějaké cizí kůži“). Toto „zaváhání“ napravil Dan společně s Jirkou Lieserem ve dvojičkách, kdy dokázali společně získat rozhodující 10. bod. Pak ještě znovu zabodoval Jirka Lieser v jednotlivcích (cca 4 body) a s Danem Fléglem (cca 2 body) ještě připsali 12. bod v cricketu. Za obrovského povzbuzování domácích, ale hlavně hostujících hráčů, mě sebral možnost 100% bodového zisku domácí „captain“ Martin Hadač (aby mě prý cestou domů nemuseli poslouchat…) a stále se lepšící „BuřtaZblajz“ Ondra Petera přidal do sbírky 2,5 bodu.

Celkově musíme být s předvedeným výkonem (a hlavně celkově se lepšícím projevem) spokojeni. Máme za sebou zápasy se 4-mi dosud nejlepšími celky skupiny „A“ a pokud se stejným nasazením zvládneme i ostatní zápasy, musíme být odměněni lepším postavením v tabulce. Zatím nás však čeká další poctivá a tvrdá práce. Začátek se nepovedl, tak musíme zvládnout vše mnohem lépe a to až do konce. Snad už jsme se odrazili ode dna…

NOVOVESKÝ ČUŇATA

vs.

NEW BATALION I+H TEAM HC „B“: 7-12

Babinec team Hořice

…to jsou ale „hanzlíci“ převlečený za Piraně… takhle si vylepšovat scóre a zvyšovat sebevědomí na nebohých děvčatech !!! Chvilku před koncem zápasu mě přišla anonymní SMS-ka, ze které byl cítit strach, zmar a ponížení…cituji: :…vožrali nás, znásilnili a vyhráli ! babinec“ a dál už nic. Strach to číst… Vše bylo samozřejmě jinak – přátelské piraně, v přátelské atmosféře prostě byly lepší a ten jediný, čestný bod, který získala nejmladší členka domácího týmu, lehce „invalidní“ přesto stále krásnější slečna Lánská, budiž útěchou za bezesporu statečný výkon.

BABINEC NEW BATALION TEAM HOŘICE

vs.

PIRANĚ Z RYBNÍČKU „A“ : 1-18

V předehrávaném utkání („požitkáři“ z Bělé u Pecky měli v termínu zápasu naplánovanou narozeninovou zabíjačku. Své narozeniny slavili bývalí členové týmu Jarda Čeřovský, Jaromír Pokorný a hlavně současný tahoun Gum Vašek Holouš – kulaté 40-cátiny, gratulujeme) vyšel populární tým Z Kuksuklan Kuks klukům z Bělé vstříc, ale bohužel odešel těsně poražen. Domácí vedli již 7-3, přesto nedokázali zvítězit. Hosté otočili průběh zápasu na 7-8, aby Pavlína Jedličková ještě vyrovnala na 8-8, ale Vašek Holouš (8-9) a svým jediným bodem v zápase Jakub Holouš rozhodli o výhře hostů 9-10 !!!

DC Kumburk Nová Paka do zápasu proti Lodínu nasadil samé „kované Pačáky“ a na hosty to nestačilo. Hosté naopak nic nepodcenili a sestava „samých rodilých lodíňáků“ - Pašta, Švorc, Krejza, Šprinc a Malý si odvezla výhru 5-14. RŠ Lodín zatím jako jediný nepoznal příchuť porážky a bez ztráty vládne skupině „A“.

O mančaftu Tsunami Hořice asi nenapíšu nikdy ani řádek. Ne, že bych nechtěl, ale ono to prostě nejde. Jsou to prostě smolaři. Zápisy z domácích zápasů nosí vždy až po „uzávěrce vydání“ a když jedou ven, tak zase nepošlou zápis domácí. Tentokrát Tsunami hráli u Piraní Jaroměř „B“ a dokázali zde zvítězit 6-13.

5. ligové kolo - skupina „B“

Jak se zdá, týmu RSK Rybná se na čele tabulky skupiny „B“ líbí a nehodlá jen tak někomu svou pozici přepustit. V minulém kole sesadili z čela tabulky Satany z Betléma a tentokrát se v neméně těžkém zápase utkali s Taclem Letohrad „B“. Pikantní příchuť mělo utkání určitě i pro některé znesvářené členy soupeřících družstev. Nebudu konkretizovat, ani se přiklánět na tu či onu stranu, ostatně všichni víte, že jediné, co u šipek já osobně nesnesu, je napjatá atmosféra či dokonce nepřátelské prostředí a osočování. Nicméně stalo se…já můžu jen pozměnit jedno zprofanované heslo doby nedávno minulé a doufat v „lepší zítřky“: „….lidé a hráči všech družstev neblbněte!!!“ Takže, RSK Rybná zvítězila v Letohradě 7-12 a utkání Vám přiblíží následující řádky s postřehy ze zápasu od Jirky Sehnala, zde Vám je přináším v plném znění bez úprav:

DALŠÍ RADOST Z VÍTĚZTVÍ TACL LETOHRAD - B - RSK RYBNÁ 7-12 Je tu neděle a my vyjíždíme k dalšímu zápasu ligy VOŠS. Čeká nás celkem silný team Letohrad - B. Po úterním slovním extempore vyvolaném kpt. domácích, vyjíždíme v nejsilnější možné sestavě, ta čítá celkem 7kvalitních hráčů. Jelikoš se nám vedení v tabulce líbí jedeme si pro vítěztví ve které pevně věříme. Ve 14hod začíná šipkové peklo v podání RSK. Vedeme 0-5, 2-10 a o vítězi je rozhodnuto,konečný výsledek 7 - 12 jde spíš na vrub našich rozradostněných hráčů než na výkon soupeře. Soupeř hrál pod tlakem a nám stačilo celkem pohodlně zavírat 8 - 9 kola. Tento výsledek nám zajišťuje že se na prvním místě budeme vyhřívat dalších 14dní. Příští víkend se hraje v nové vsi u bakova turnaj mastr, a týden nato přivítáme Káru z Jaroměře. Chceme li si udržet vedení a domácí neporazitelnost velí nám počty zvítězit, A proč ne? Vždyť vítěztví chutná tak skvěle.

Pro rskdartsteam.7x.cz Jirka

Obrovský potenciál a zázemí opět demonstrovali hráči ŠK Skořenice v zápase u Satanů z Betléma. Na výhře 7-12 se podílelo celkem 8 hráčů a hráček. Domácí tým tak ve skupině „B“ padl podruhé za sebou . Po prohře s RSK Rybná nestačil ani na dalšího horkého adepta postupu – ŠK Skořenice, a to stejným poměrem 7-12. Hosté neponechali nic náhodě , 0-4, 1-8, 2-12. Teprve za tohoto stavu povolili domácím korekci výsledku na konečných 7-12.

„ŠK Šmoula team po úvodní překvapivé výhře nad ŠK Skořenice začíná výsledkově „tápat““ – tak jsem minule začal jejich hodnocení. Bohužel ani tentokrát nemohu začít jinak. Lexa team Růžovka rozhodl toto utkání prakticky hned na začátku zápasu. Ujal se totiž vedení 4-0, které sice v průběhu zápasu postupně ztrácel, ale ani zlepšený, bojovný výkon ve druhé polovině zápasu hostům nepřinesl alespoň prodloužení. Domácí vyhráli sice „jen“ 10-9, ale za stavu 10-7 bylo již rozhodnuto.

Poslední zápas, který můžeme ohodnotit a rozebrat podle zápisu o utkání je souboj Kára teamu Růžovka vs. Rebelové Pšánky XXL. Byl to boj. Do stavu 5-5. Pak někdo domácí „polil sádrou“ a hosty „živou vodou“. Já tomu říkám „odbrzdit obytňák“, v našem případě to znamená šňůru 8- mi bodů (z 18-ti odehraných legů získali domácí jen 2…) a odstřel domácích v nadějně vedeném souboji !!! Kosmetická úprava v cricketu na konečných 6-13 nemusí hosty vůbec mrzet. Snad jen aktér tohoto utkání „šipkař – srdcař“ Martin Balihar (Balda 95) to nesl určitě těžce, tak jako všechny své prohry, ale jeho 3 bodový příspěvek do společné „kasy“ musí toto zaváhání vynahradit. Do redakční pošty došel příspěvek právě od tohoto „pamětníka a nezmara“ mezi šipkaři, který Vám přináším v „původním znění s titulky…“:

Ahoj Ájo!!! Chtěl bych napsati pár řádků o průběhu šipkového zápasu KÁRA RŮŽOVKA - REBELOVÉ XXXL. Po páteční " Martinské oslavě " se náš tým Rebelové vypravil na veledůležitý duel do Jaroměře na Růžovku. Začátek ligového zápasu byl pro nás hrozný neb vyhraný první duel "Balda nezvládl při trápení na zavíračce " a ihned z toho bylo vedení domácích 1:0 ani Ondrovi nedal Korelus šanci a rázem stav 2:0. Až Pepíček a Pity tým nastartovali a ukázali jak se má zavírat!! A přišli na řadu dvojice, opět " Balda" neurvale házel od 6. kola zavíral a zavřel až v 13 kole dablem 1,ale hru jsme po nezvládnutí Baldovém trápení projeli 2:1. Domáci vedli 3:2 a od tohoto stavu se skóre přelévalo ze strany na stranu, až do stavu 5:5. V 11. hře nastoupil " BALDA" už se na zavírání netrápil a dal zápasu nový náboj - a rázem se stav naklonil k Rebelům až do stavu 5:9 a desátý vítězný bod dělal harcovník týmu Pepíček. Byla z toho ohromná úleva a radost ze zvládnutého zápasu. Dokonce si uhrála i v ženském derby bodík kapitánka " ADÉLKA". I když se nám nepovedl Cricket, nevadilo nám to nýbrž jsme si odvezli výhru 6:13. Tímto bych chtěl za celý náš tým poděkovat domácím hráčům za příjemné hrací odpoledne. Martin Balda Balihar

Nejenže se (musím se přiznat, že mým oblíbeným Chyjicím-tady jsem totiž se šipkami prakticky začínal – když nebudu počítat Jabas Libáň , Vysoké Veselí a hlavně „základnu“ U Turka-Čiháka v Hořicích) Chyjickým Titánům vůbec nedaří, oni neposílají ani výsledek utkání natož zápis. Proto pouze telegraficky. Okawango team Josefov si pravděpodobně v pohodě dokráčel k vítězství 5-14. To je pro dnešek vše a já se těším na setkání s Vámi v Nové Vsi u Bakova na 3. turnaji Masters VOŠS. A přijeďte všichni veselí. Pak se na Vás opravdu těším…

NA TÉTO ADRESE MŮŽETE PŘISPÍVAT SVÝMI POSTŘEHY Z LIGOVÝCH I JINÝCH ŠIPKOVÝCH ZÁPASŮ:

ALES.SIPKY@SEZNAM.CZ

Autor: AHP