Hlavní strana FACEBOOK Poháry Hořice

Sezóna 2011/2012 - 6. kolo Ligové soutěže VOŠS

NewBatalion I+H team Hořice „B“

v 6. ligovém kole svedl souboj s týmem děvčat z Babince hostujícím na stejné adrese, na stejném hracím místě, stejném automatu. Jen jsme v kolonce „domácí“ byli zapsáni my. Asi jsme nebyli úplně pozorní hostitelé. Děvčata se sice cosi „pokusila naznačit…“ tácem plným sladkostí, ale nezabralo to. Trochu nám zatrnulo, když ještě ve ¾ na 2 chyběl, letos poprvé k zápasu nominovaný, Patrik Bajer. Ujistil nás však, že „už jede“, tak jsme se uklidnili, avšak pouze do chvíle, než se ozval telefon ve kterém se hlásil zmatený „Páťa“ a zoufale nás nemohl v „PIVOVAŘE“ najít…??? …po dalších nekonečných minutách se konečně jeho mohutná, svalnatá, vysoká leč „rozevlátá“ postava klátila za oknem. Po „vizuálním“ kontaktu jsme se uklidnili a po kontaktu „palpačním“ (tzv. vyšetření dotekem) měli dokonce radost, že jsme všichni. Průběh zápas byl celkem poklidný a jen malá nepozornost Michala „Dědka“ Adamce (1x) a právě Patrika Bajera (2x) přinesla hostujícím děvčatům čestné body.

NEW BATALION I+H TEAM HC „B“

vs.

BABINEC HOŘICE : 16-3

První zápis, který jsem obdržel, přišel z Přelouče. Odtud své družstvo podporuje a řídí kapitán Royalu Pardubice. Myslím, že mohu tento zápas nazvat bitvou o postupovou čtyřku. Lépe ho zvládli domácí, i když hosté i bez Pavla Pospíšila vedli 4-5 a ještě 5-6. Od té chvíle však ovládli zápas domácí borci a šňůrou pěti bodů rozhodli o své výhře. Hosté pak ještě urvali dva bodíky a zmírnili tak prohru na konečných 11-8. On je totiž důležitý každý vyhraný bod, vzpomeňte na loňský závěr sezóny, kdy o postupu na finálový turnaj rozhodovaly dokonce uhrané legy ze vzájemných zápasů !!!

Další zápis, který mě dorazil ze skupiny „A“ přišel z Lodína. A hned mě docela šokoval. I když si matně pamatuju, že Jirka Krejza něco o prohře během turnaje I+H Cup v NewBatalionu říkal… a opravdu. Stejně jako vloni „své lodínské smetiště si přijela rozrýt Čuňata z Nové Vsi…“. Po pozorném pročtení zápisu dojdeme k závěru, že bez Petra Pašty to prostě a jednoduše nejde. On sice přijel, ale viditelně pozdě. Ty jeho další 4 body prostě chybí…a když ostatní tápou (hlavně při zavírání…) není výhra hostů zase až takovým překvapením. Ostatně své k tomu napsal i kapitán domácích Rychlých (ale tentokrát nepřesných) šípů, Jarda Svoboda:

„Čau, jak jde vidět historie se pořád opakuje dokolečka. Loni jsme s „čuňatama“ doma vedli 8:6 a celé utkání vypadalo v pohodě, pak se všechno zlomilo, prohráli jsme pět utkání za sebou a všechno šlo do kopru. Letos to bylo jak přes kopírák, rozdíl byl jen v tom že jsme vedli „jen“ 7:4. Šňůra pěti prohraných zápasů za sebou nás opět zlikvidovala a po pauze nás Olda Číž dorazil. Teď už nezbývá, než doufat, že se historie bude opakovat i v Nové Vsi, kde jsme loni vyhráli 10:9 a přitom už prohrávali 8:9 nebo 7:9, ale kdo na to má mít nervy…Jarda Svoboda“

Vašek Holouš z Bělských Gum měl sice chvályhodnou snahu poslat zápis včas, ale zklamala ho technika. Mail přišel bez příloh, prostě „prázdnej“. Tak telegraficky. Opět „drsnej“ zápas. Hosté ( Piraně z Rybníčku „B“) podlehly domácím nejtěsnějším možným rozdílem: 10-9.

A právě se mi do ruky dostává zápis ze zápasu Piraní „A“ s Z Kuksuklanem Kuks. Domácí reprezentanti povzbuzeni třetím místem jejich zástupců v turnaji dvojic na nedávném turnaji Masters VOŠS ( Janeček-Macsali), nedali hostům žádnou šanci na dobrý výsledek a po jednoznačném průběhu ( vesměs bodovala jen dvojice Jedličková – Pětioký) 4-1, 6-2, 9-3 a 10-5 si připsali celkovou výhru 14-5.

6. ligové kolo - skupina „B“

Nyní už se to nejen zdá, ale stalo se to realitou - týmu RSK Rybná se na čele tabulky skupiny „B“ líbí a nehodlá jen tak někomu svou pozici přepustit. Můj další komentář je více než zbytečný, protože utkání Vám nejlépe přiblíží následující řádky s postřehy ze zápasu od Jirky Sehnala, zde Vám je přináším v plném znění bez úprav:

Další parádní vítěztví teamu RSK RSK Rybná n/ Zdobnicí - KÁRA team Jaroměř 16-3 Jelikož hracím dnem je v Rybné u Drobka sobota, máme zápas s Károu úspěšně za sebou. Je sice pravdou že se Kára krčí skromě u dna tabulky skupiny ,,B,,a nepřijeli žádní mimořádní šipkový střelci, přijel však team příjemných lidiček ze kterého vyzařuje láska k šipkám i bližnímu svému. Jelikoš se v naší aréně konal i hon začali jsme po dohodě kapitánů již v 10,30h. Zápas začíná a my věříme v náš parádní začátek který nám v několika předchozích zápasech zajistil rozhodující náskok. Hned první zápas vychází a vedeme 1-0, ve druhém zápase hraje soupeř kvalitně a srovnává na 1-1. Pak přichází náš tlak a výsledek 7-1 nás hřeje u srdíčka. Soupeř ještě koriguje na 8-3 ale to je z jeho strany opravdu všechno. Pod dobrým vedením našeho kapitána dohráváme v poho. a vítězíme 16 -3. Důležitá je však skutečnost, že vítěztví zajistili ůplně jiní hráči než v zápasech předchozích.A to je velice dobré znamení pro budoucnost RSK. Po dohraném zápase přichází už tradiční vystoupení žen RSK, jejich sportovně taneční vystoupení bere dech nám i hostům a sklízí velký potlesk všech přítomných. Ženy vždy připraví něco novějšího, dokonalejšího a krásnějšího.Mám jen obavu aby naši soupeři nejezdili víc než na šipky na šou našich žen ( i když bych se občas nedivil). Pro dnešek ale děvčata docvičila, hudba ztichla, s našimi hosty jsme se rozloučili a to znamená že skončil další hrací den, plný parádních šipkových zážitků . Příští týden nás čekají Pšánky a můžem očekávat tvrdý boj u terčů, nikdo nám zadarmo nic nedá a náš skalp je pro soupeře stále cennější. Pokud však pojedou všichni kteří slíbili, vytvoříme i na soupeřově půdě domácí prostředí a doma neprohráváme, alespoň zatím!!!

Pro rskdartsteam.7x.cz Jirka

Další velký adept na celkové vítězství v soutěži družstev – Okawango Josefov – svedl další vyrovnanou bitvu se šťastným koncem proti silným Satanům z Betléma. Domácí nastoupili pravděpodobně v momentálně nejsilnější možné sestavě (Melichar, Holík, Talavášek, Klika – střídající Vaisar, Havel) a notně se na výhru nadřeli. Hosté s Karlem Sedláčkem v sestavě sice již prohrávali 8-3, ale dokázali zabojovat a za stavu 9-8 domácím nemuselo býti úplně dobře… nicméně Jirka Talavášek svůj úkol zvládl a proti S. Jirmanovi uhrál 10 bod potřebný k tříbodovému zisku.

„ŠK Šmoula team po úvodní překvapivé výhře nad ŠK Skořenice kráčel od porážky k porážce a tak mu zápas proti neškodným Chyjickým Titánům přišel určitě vhod. Domácí si proti mixovanému týmu hostí ( 2 ženy, 2 muži) s chutí zatrénovali a po jednoznačném průběhu 6-1, 10-2 nakonec zvítězili 15-4.

Předposlední zápas, který můžeme ohodnotit a rozebrat podle zápisu o utkání je souboj SK Tacl Letohrad vs. Lexa team Růžovka. Hosté bez Hanky Chmelíkové se ujali vedení 0-2 a pak ještě dokázali vyrovnat na 3-3. Pak však domácí zařadili vyšší rychlostní stupeň a hosté již nestíhali: 11-3 !!! Teprve když za domácí nastoupila „kompletní natěšená lavička“ dokázali hosté snížit na konečných 12-7.

I když připočteme volný termín Rebelů XXXL Pšánky, stále nám ještě jeden zápas ve výčtu chybí. Je to utkání mezi ŠK Skořenice a Tacl teamem Letohrad „B“. Jsem rád, že jsem počkal na tento zápis až do středy (stejně jsem nestíhal dříve článek dokončit), protože to opravdu stojí za to. Byl to zápas „jako řemen“. Hosté začali od podlahy a vybudovali si poměrně slušný náskok: 1-4, pak dokonce 3-7. Za tohoto stavu se však ke slovu dostali domácí a srovnali na 7-7. Závěr zápasu už byl jako na houpačce. Nejprve Aleš Brandejs nezvládl zápas s hostujícím Bolehovským, 7-8. Pak však naopak zaváhali hosté (Zeman, Krejčí) a Pups s Krejsou poprvé !!! přivedli domácí do vedení: 9-8. Ruda Chmelík v dresu Taclu „B“ ovšem nepřipustil prohru svého týmu a 28, resp 21 šipkou srovnal na 9-9 a zajistil dělbu bodů. Do rozhodujícího Cricketu domácí nominovali Brandejse s Pupsem, za hosty se o bonusový bod prala dvojice Chmelík-Krejčí. Hosté byli šťastnější a po výhře 1-2 na legy získali druhý bod za výhru „v prodloužení“.

Váš Ája

NA TÉTO ADRESE MŮŽETE PŘISPÍVAT SVÝMI POSTŘEHY Z LIGOVÝCH I JINÝCH ŠIPKOVÝCH ZÁPASŮ:

ALES.SIPKY@SEZNAM.CZ

Autor: AHP