Hlavní strana FACEBOOK Poháry Hořice

Sezóna 2011/2012 - 7. kolo Ligové soutěže VOŠS

7. ligové kolo - skupina „A“

NewBatalion I+H team Hořice „B“

Tentokrát zajížděl ke svému zápasu až v neděli, a to do Kuksu. Příležitost předvést své umění tentokrát dostali zatím méně zápasově vytěžovaní hráči a předvedli, že je spolehnutí i na jejich formu. 100% bodovala dvojice Jirka Lieser i po delší době se zjevivší Martin Pospíšil. Jeden a půl bodíku si nechal sebrat náš nejzkušenější Míša Adamec, přesto byl jeho výkon příjemným překvapením. Se sebezapřením, s palčivou bolestí v lokti a hrozbou (nebo toužebným přáním …???) „invalidního důchodu-dovolené“ nastoupil k zápasu Aleš Myška. První zápas ještě ustál, ale pak se „něco“ porouchalo a domácí ho oloupili o všechny zbývající body. Nicméně výhra 5-14 je naše a po „hrůzo začátku“ vzestup tabulkou stále pokračuje. Kluci díky.

Z KUKSUKLAN KUKS

vs.

NEW BATALION I+H TEAM HC „B“: 5-14

Babinec team Hořice

tradičně již v sobotu přivítal soupeře z nejtěžších – RŠ Lodín. Po srdnatém výkonu dokázala děvčata vzít vedoucímu celku skupiny „A“ tři zápasy a stejně jako minulé kolo připsala do kolonky proher poměr 3-16. V po zápasovém rokování jsem vyslechl poklonu jednoho z hráčů RŠ Lodín, který si nepřeje být přímo jmenován……, na adresu děvčat z Babince. Velice obdivoval přístup všech odhodlaných hráček Babince. Obdivoval jejich nezlomnou touhu stále se zlepšovat, neustále bojovat proti osudu i síle soupeřů, vyzdvihoval motivaci a sebezapření, které je vede od zápasu k zápasu, neméně pak chválil jejich lásku k tomuto sportu. Sám jsem měl málem slzy v očích a tak se s Vámi o tuto lichotku chci podělit (určitě to tak cítí i většina z nás, kdo se s tímto ryze ženským týmem kdy utkal…), chci se o ni podělit tím spíš, že bych ji snad ani od Jirky Krejzy nečekal…aha, to jsem asi neměl jmenovat…no, co – bylo to krásný!

BABINEC NEW BATALION TEAM HOŘICE

vs.

RYCHLÝ ŠÍPY LODÍN : 3-16

PRVNÍ A JEDINÝ DALŠÍ ZÁPIS ze skupiny „A“ !!! (mimo dvou již zmíněných ) jsem obdržel od Novoveských Čuňat. V dalším z veledůležitých zápasů se, tentokrát doma, utkala „Čuňata“ s Royalem Pardubice. Kdo by čekal potvrzení superpřekvapivé výhry z Lodína, šeredně by se spletl. Hosté dokázali „vypustit Jizeru“ a domácí naopak pomalu ztrácejí výsostné postavení na špici tabulky. Ostatní „vlčáci“ je již bodově dotahují a to ještě budou mít Čuňata volný termín. Až do 6. zápasu to pro domácí vypadalo slibně – vedli 4-2. Jenže 7.-12. utkání bylo doslova černou můrou domácích borců: 4-8 !!! Z tohoto šoku se již nevzpamatovali a tak zákonitě musela přijít prohra 8-11.

Právě na tomto místě a v tuto chvíli jsem se chystat plísnit, ba dokonce snad už i trochu nadávat, týmu Tsunami Hořice za opětovné nedodání zápisu, ale věřte nebo ne-právě dorazil Žeňa Moroz a zápis mám před sebou. Tsunami Hořice si ve své „znovuzprovozněné“ aréně na Nádraží Hořice poradili s Bělkými Gumami. A to poměrně lehce. Rychle domácí vedli 4-0, aby svůj náskok neustále navyšovali: 9-1, 10-2, 11-3, 12-4 a konečných 14-5.

TAKŽE JEDINÝ TÝM, KTERÝ JE „BORDELÁŘEM“ TOHOTO KOLA A TÍMTO MU VYSLOVUJI DŮTKU ZA NEODESLÁNÍ ZÁPISU O UTKÁNÍ JSOU PIRANĚ Z RYBNÍČKU „B“. JAK SE ZDÁ, ZMĚNA KAPITÁNA BYLA PŘÍLIŠ RYCHLÁ A KLUCI SI NESTIHLI PŘEDAT VŠECHNY INFORMACE O PRÁVECH A POVINOSTECH KAPITÁNA….POLEPŠETE SE !!!

V zápase „O JAROMĚŘSKÝ RYBNÍK“ byl úspěšný „A“ team Piraní, který svého „hospodského „B“ bratříčka“ porazil poměrem 5-14.

7. ligové kolo - skupina „B“

Zpravodajství ze skupiny „B“ tradičně začínám zápasem RSK Rybná. Ono mě totiž nedá skoro žádnou práci. Drže se zlidovělého sloganu z fimu: „…co bych dělal…ona dělala…“ musím pouze konstatovat, že „nedělala ONA“, ale náš zvláštní zpravodaj pro Čechy a „SkoroMoravu“ Jirka Sehnal. Zde jest zmíněný příspěvek k zápasu Rebelové XXL Pšánky vs. RSK Rybná:

„REBELOVÉ XXL PŠÁNKY vs. RSK RYBNÁ n/ZDOBNICÍ 5-14 V neděli ve 12hod. vyjíždíme k našemu zřejmě nejvzdálenějšímu soupeři a to k Rebelům do Pšánek. Po projetí několika kilometrů ůzkých a klikatých silniček jsme na místě. V místní nálevně nás vítá pan šéf hoteliér ale domácí hráči zatím nikde. Hospůdka je příjemě vytopená a pivečko našim klukům chutná //někteří platili i dvouciferné množství // a my máme dost času v klídku se rozházet. Pojďme ale k zápasu. Ve 14hod letí na terč první šipky a k naší radosti děláme krátce na to první body a jdem do vedení 3-0 , 6-2, pak se to ale nějak zadřelo, rebelové začínají rebelovat a snižují na 8-4. Je naše štěstí že nás vyjelo 8 hráčů a je možnost střídání. Soupeř se do nás teď pustil bez respektu, na své poměry hrál kvalitní šipky a opravdu dřel, chvilkama to vypadalo i na překvápko. Nám však v těchto chvilkách pomohla k několika bodům tak velká klika že by s ní šla natočit snad i parní lokomotiva.V největším tlaku rebelů nám připravily domácí ještě jedno ,,záludné,, překvapeni , svůj snad nejtěžší kalibr - krásnou, mladou a šipkařsky velice šikovnou hráčku která si nás vodila po terči a donutila nás hrát opravdu naplno, což paradoxně odnesli domácí porážkou 5-14.Pro rebely to byl krutý až nespravedlivý výsledek.Chvilkama jsme hráli jak za starých špatných časů, ještě že se historie neptá ..... Je celkem příjemné že bodíky z Pšánek putují konto RSK a pomůžou nám tak udržet pozici na čele tabulky. Příští týden na nás vychází volno. To ostatní teamy jistě rádi využijí dotahnou se a budou v ještě těsnějším závěsu, to je ale ten nejlepší adrenalín. Jak na tom ale opravdu jsme ukáže zápas o špici tabulky který odehrajeme doma za 14dní s našima kamarádama ze Skořenic.

Pro rskdartteam.7x.cz Jirka

A právě další soupeř RSK v dalším kole – ŠK Skořenice tentokrát bojoval v Jaroměři na Káře. A bojoval doslova. Domácí nastoupili bez bázně a hany. Několikrát dokonce vedli a teprve v závěru zápasu o své vedení přišli: 1-1, 2-2, 3-3, 4-4 a nyní změna: domácí se ujímají vedení 6-4, 7-5 aby však následně vedení ztratili: 7-8, dokázali ještě srovnat na 8-8, další tři zápasy však již patří hostům a tak i celková výhra 8-11. Zatím to vychází tak, že první článek o Rybné = RSK 1. místo, druhý článek, druhý zápas = 2. místo v průběžné tabulce pro ŠK Skořenice.

Aby to mělo linii, zařadíme zápas Tacl team „B“ vs. Okawango Josefov. Hosté totiž po výhře 6-13 drží průběžné 3. místo a to již měli volný termín, zatímco týmy na prvním a druhém místě volno teprve čeká. Ztráta Okawanga není prakticky žádná, proto se dá očekávat předvánoční změna pořadí na čele tabulky. Hosté se trápili pouze do stavu 2-2. Poté hlavně dvojice Holík-Melichar rozhodla zápas ve prospěch týmu z Josefova. Od stavu 2-2 domácí již jen mírnili ztrátu: 2-5, 4-5, 5-6, 5-11 a konečně 6-13.

Ani návrat kapitána Ladislava Szaba ke „svému“ týmu z Chyjic nepomohl domácím uhrát přijatelný výsledek se 4. týmem tabulky – SK Taclem Letohrad. Hosté se do domácího týmu, který ve skupině „B“ „supluje“ roli Babince ze skupiny „A“……, opřeli bez servítek a při vedení hostů 1-8 asi nikdo nepochyboval o jejich výhře. Ta se stala skutečností po hladkém průběhu : 5-14.

Matematika je věda neúprosně přesná, takže se nebudeme přírodním zákonům příčit. Pátý článek, 5. místo = Satani z Betléma. Zápas proti Šmoula teamu byl o to pikantnější, že spousta hráčů a hráček ještě vloni bojovala na “druhé straně barikády“. Domácí soubor tentokrát po několika zaváháních opět zabral a svého soka celkem nekompromisně smetl v poměru 15-4. Ještě po 4. utkání byl stav nerozhodný: 2-2, pak však domácí utekli na 9-2 a po snížení na 9-3, rozhodující bod přidal domácí M. Vítek.

NA TÉTO ADRESE MŮŽETE PŘISPÍVAT SVÝMI POSTŘEHY Z LIGOVÝCH I JINÝCH ŠIPKOVÝCH ZÁPASŮ:

ALES.SIPKY@SEZNAM.CZ

Autor: AHP