Hlavní strana FACEBOOK Poháry Hořice

Sezóna 2011/2012 - 10. kolo Ligové soutěže VOŠS

A JSME V NOVÉM ROCE…PO, ZAJISTÉ KALORICKY I JINAK NÁROČNÝCH, VÁNOČNÍCH SVÁTCÍCH SE OPĚT ROZJÍŽDÍ KOLOTOČ TURNAJŮ A LIGOVÝCH ZÁPASŮ. V NOVÉM ROCE VÁS VŠECHNY VÍTÁM A NÁSLEDNĚ PŘINÁŠÍM ZPRAVODAJSTVÍ Z PŘEDPOSLEDNÍHO „PODZIMNÍHO“ KOLA NAŠÍ LIGOVÉ SOUTĚŽE.

10. ligové kolo - skupina „A“

NewBatalion I+H team Hořice „B“

se k zápasu 10. kola sešel skoro kompletní (tzn. že nás bylo jako „Částkovejch“, na dvě čtveřice). Hráči, kteří nenastupovali k terčům v základní sestavě, si krátili čas hrou v karty a tuto skutečnost neunesl jeden z našich borců. V rušivé atmosféře, bez podpory lavičky, odmítl, svým svérázným způsobem, dále v zápase pokračovat a s nepublikovatelným slovníkem na rtech vyklidil arénu. Za sebe i ostatní hráče karet se mu omlouvám, přesto si pořád myslím, že jsme lidi a věta ve smyslu: „nechte toho, věnujme-věnujte se šipkám, zápasu a fandění…“ by úplně postačila. Řekl bych totiž, že nikdo z nás není žádný hlupák nebo pitomec, který by podobnou prosbu nevyslyšel… Hosté přijeli ve skromnějším počtu - „všech možnejch Holoušů“ plus jeden borec „neHolouš“ nakonec . Bránili se sice, co jim síly stačily, ale kruté porážce nikdo z nich zabránit nedokázal.

NEW BATALION I+H TEAM HC „B“

vs.

BĚLSKÝ GUMY BĚLÁ U PECKY : 17-2

Babinec team Hořice

naše děvčata si svůj zápas v Nové Vsi předehrála již před Vánoci. Domácí tým jim bez „skrupulí“ nadělil v předstihu vánoční výslužku – hrozivou porážku.

NOVOVESKÝ ČUŇATA NOVÁ VES

vs.

BABINEC NEW BATALION TEAM HOŘICE: 18-1

Vánoční šipkový půst si i v novém roce prodloužilo družstvo Piraní „A“ ve skupině A, ve skupině B díky volnému termínu trávily zbytky vánočních „hodokvasů“ bez šipek i hráči ŠK Skořenice... Týmové „B-éčko“ Piraní zajíždělo do Pardubic. Stejně jako rozjetí hokejisté z města perníku (myšleno jest sladké pečivo) i šipkové družstvo Royal drtí jednoho soupeře za druhým. Již od začátku zápasu nebylo o vítězi pochyb. Prakticky na 3 body domácích hosté vždy odpověděli svým bodem jedním a to v součtu opravdu stačit nemůže: 3-1, 6-2, 9-3, 13-4 a konečných 14-5.

Totožný průběh mělo i utkání v Nové Pace, kde domácí DC Kumburk zle „zatočil“ s hosty z Kuksu. Hosté sice rukou M. Volfa srovnali na 1-1, ale další bod přidal až za stavu 7-1 Staněk – 7:2. Za stavu 13-2 svůj bodík připojil i R. Pětioký a následně znovu Volf, ale to už domácí DC slavilo pohodlnou výhru 15-4.

Z kolejí pohodových zápasů nevykolejilo ani utkání v Lodíně, kde místní RŠ hostily Tsunami Hořice. Za hosty se „cukala“ pouze dvojice borců – Jaromír Pokorný a Luboš Rygl. Každý z nich uhrál dva a půl bodu. V rolích „beránků“ se představil Tomáš Krementák s Jardou Čeřovským – bez bodu. Domácí „mašina“ tak v pohodě dojela do cílové stanice se třemi hozenými „Bingy“ v „čase“ 14:5.

10. ligové kolo - skupina „B“

Zpravodajství ze skupiny „B“ tradičně začínám zápasem RSK Rybná. Ono mě totiž nedá skoro žádnou práci. Drže se zlidovělého filmového sloganu: „…co bych dělal…ona dělala…“ musím pouze konstatovat, že „nedělala ONA“, ale opět náš zvláštní zpravodaj pro Čechy a „SkoroMoravu“ Jirka Sehnal. Zde jest „necenzurovaný“ příspěvek k zápasu Okawango Josefov vs. RSK Rybná:

“RYBENSKÉ KOMANDO VYLOUPILO JOSEFOVSKOU PEVNOST

OKWANGO JOSEFOV - RSK RYBNÁ 8 - 11

Dnes jsme odehráli další zápas se soupeřem z čela tabulky . Utkání 1 (RSK) s 2( OKWANGO) slibovalo nejen podle soupisek dobrej zápas. Naše začátky jsou však famozní a to se potvrdilo i dnes. Ujímáme se vedení 4-0 , 6-1 oba teamy hrajou kvalitní špily a taky se jima dobře baví. Po trošku nervozní a námi prohrané čtyřhře se zrodila i hláška dne - kroutíš prdelí jako kdybys potřeboval s..t ser na to a poď kloudně hrát- to mě fakt rozesmálo.Hráči Okwanga však nejsou žádní nazdárci korigují na 6 - 8 . Drama však nepřipouštíme a dva další body jdou za námi 6 - 10 a je vymalováno. Zápas se dohrává v klídku a konečný výsledek 8 - 11 pro RSK je lichotivý a bereme ho všemi deseti.Děkujeme soupeři jak za hráčskou tak i lidskou kvalitu a těšíme se na další zápas s ním.Jelikoš prý bude ples rychle se loučíme s klukama i Besedou a odjíždíme na základu oslavit nový přírůstek tří bodů. Musíme ho přece přivítat a polaskat se vždyť bodíky jsou už naše a nikdo nám je nevezme.Loni jsme totiž za celou sezonu udělali o 7bodů méně než letos za polovinu a to máme ještě jeden zápas k dobru.

Poslední zápas první půle odehrajeme příští týden doma proti nevyzpitatelnému soupeři a to Šmoulům. I v tomto zápase věříme ve vítěztví. Tak za týden u drobka - přijdte zafandit a ochutnat pivo ZUBR, po vypití několika piveček budete mít i sílu tohoto zvířete. Kdo neochutná nemůže chválit. Tak na sobotu 14. 1. 2012 Vás zvou hráči RSK Rybná n/ Zdobnicí

Prorskdartsteam.7x.cz jirka“

V Letohradě v zápase SK Tacl vs. Kára team, dokázali první dva „kapříky“ ulovit hosté a ujali se tak vedení 0-2. Domácí „rybářská stráž“ poté však začala své „hospodářství“ lépe hlídat a výsledkem byl obrat v úspěšnosti „záběrů“. Nerozhodný stav 3-3 byl posledním nadějným stavem v zápase. Z následujících 8-mi „náhozů“ domácí „zasekli“ 7 krát a bylo hotovo: 10-4. Hosté v závěru prohru zmírnili na konečných 12-7. V domácím dresu se objevilo cekem 9 „členů rybářské stráže“, za hosty nastoupilo 7 „pytláků“, takže celkem úspěšné „závody“ o 16-ti účastnících.

Klan Topalovských společně s „vyženěným“ Martinem Nanačikem statečně vzdoroval „nadpozemským“ Satanům a nebyl daleko obrovskému překvapení. Hostující tým se zatím snaží skrývat své nejvyšší ambice, které se však naplno „provalí“ po zveřejnění přestupů. „Ďáblům“ se totiž vlastní krví upsal ……, což lze považovat za „přestup podzimu“…Nyní však museli hosté válčit „s tím, co mají“ a jejich ambice málem utrpěly vážnou trhlinu. Nadšení domácí, bojující o své první vítězství v soutěži, vedli 4-3, 6-5 a ještě 7-6 !!! Pak však hosté šňůrou 6-ti bodů zápas otočili a odvezli si tak vydřenou výhru 7-12!

Naopak žádné drama nepřipustili hráči Tacl teamu „B“ v Jaroměři na Růžovce. Domácí Lexa sice vedla 2-1, ale následujících 13 !!! utkání ovládli hosté a bod L. Faltuse na 3-14 jen zmírnil porážku a celkový zmar domácích při prohře 3-16.

Zápas Šmoulů s Rebely byl ještě krutější: 17-2 ! Více o tomto zápase Vám však zprostředkovat neumím (ne, že bych nechtěl), ale nemám podklady, nemám z čeho čerpat. Tímto (myslím, že opět !!!) vyslovuji domácím předběžnou (je sice teprve středa dopoledne, ale ostatní zápisy zde již mám k dispozici) důtku s výstrahou !!! Polepšete se!

Šipkám Zdar, nashledanou se těší Váš Ája

NA TÉTO ADRESE MŮŽETE PŘISPÍVAT SVÝMI POSTŘEHY Z LIGOVÝCH I JINÝCH ŠIPKOVÝCH ZÁPASŮ:

ALES.SIPKY@SEZNAM.CZ

Autor: AHP