Hlavní strana FACEBOOK Poháry Hořice

Sezóna 2011/2012 - 12. a 13. kolo Ligové soutěže VOŠS

PO KRÁTKÉ PAUZE, PŘESTUPNÍM TERMÍNU A UZAVŘENÍ SOUPISEK SE ROZJÍŽÍ JARNÍ ČÁST LIGOVÉ SOUTĚŽE. REST MÁM V ZÁPASECH 12. A 13. KOLA, ZDE VÁM PŘINÁŠÍM DODATEČNÉ POSTŘEHY I AUTENTICKÉ KOMENTÁŘE.

12.-13.ligové kolo - skupina „A“

NewBatalion I+H team Hořice „B“

odstartuje jarní boje až druhým resp. 13. kolem, ve 12. kole máme volno. Po volném termínu nás čeká zápas z nejtěžších – zajíždíme k odvetě do Lodína. Domácí dělají tradičně všechno pro to, aby nám zápas znepříjemnili již před jeho začátkem. Ač jsou týmem domácím, jejich kapitán ještě 10 minut před začátkem zápasu není přítomen. Domácí hráči (vlastně, kde chcete hledat na jejich soupisce někoho „domácího“…) také nejsou kompletní a pravidlo, že půl hodiny před zápasem patří terč k rozehrání přednostně hostům, je netrápí ani v nejmenším. Teprve 15 minut PO oficiálním začátku zápasu je nám jasné proč to všechno..??!! Bezostyšně přece čekáme na Láďu Vyhlída. Ani slůvko typu…“…počkáme chvíli? Sorry, on to asi hledá…nic, jako bychom nebyli…“ …Láďa to našel. Tradiční postava, v tradičních vytahaných teplácích, ovšem v zánovních pantoflích !!!, se přiřítila , se zpožděním 15 minut, se slovy (namísto omluvy) silně korespondujícími s vlastním úborem: „co to je za prdel, v horší díře už hrát nemůžete…???“ Těžko říct, koho tím více „nasral“... Možná „svůj“ domácí tým, hrdý na svou malebnou obec, tak vykolejil, že i když okolo nás tak dlouho chodili jako okolo vzduchoprázdna, že jim TO vzduchoprázdno (Pour, Kraus, Pospa M., Lieser a Myška) nakonec poměrně slušně nasekalo. Za stavu 5-11 již převládla v našem táboře euforie nad soustředěním a tak opaření domácí „zajedli“ tuto hořkou pilulku sladkými třemi body, které zmírnily jejich nečekanou prohru, pro kterou asi udělali vše, co mohli…

12. KOLO

NEW BATALION I+H TEAM HC „B“ VOLNO

13. KOLO

RYCHLÝ ŠÍPY LODÍN

vs

NEW BATALION I+H TEAM HC „B“: 8-11

Babinec team Hořice

ve 12. kole zavítal do Kuksu. Z pohledu hořických děvčat (Vychytilová, Ďuricová,Nosková, Malendová Lenka) se dal předpokládat nejvyrovnanější zápas celého ligového ročníku. Za domácí totiž nastupují celkem pravidelně také 3 hráčky - ženy, doplněné jedním chlapem. Nutno ovšem podotknout, že tentokrát to bylo přesně naopak. Tři „oškliví, upocení chlapi“ a Petra Makešová. Přesto se dívky rvaly, co to šlo a držely vyrovnaný stav. Tedy do stavu 6-6. Pak chlapi zatáhli a výhra 12-7 byla na světě.

V kole následujícím děvčata (Vychytilová, Ďuricová, Malendová Lenka a Linda) přivítala Piraně „B“ a od stavu 3-7, legy 6-14 si už ani neškrtla. Na zápasy 0-9, na legy 3-18! Sečteno, podtrženo 3-16. Co dodat…?

12. KOLO

Z KUKSU KLAN KUKS

vs

BABINEC TEAM HOŘICE : 12-7

13. KOLO

BABINEC TEAM HOŘICE

vs

PIRANĚ Z RYBNÍČKU JAROMEŘ „B“ : 3-16

Posílený tým Tsunami Hořice nestačil na oslabený (odchod Pavla Pospíšila k Satanům) DC Kumburk. Od vyrovnaného stavu 4-4 hosté šňůrou 7 bodů zápas rozhodli: 4-11. Konečný výsledek 6-13.

Posílený tým Piraní „A“ (Kvapil, Krejčí) si hned při rozjezdu jarních bojů otestoval svoji sílu na soupeři víc než zdatném-RŠ Lodín. Konečným výsledkem odstartoval plejádu překvapivých výsledků 12. i 13. kola. Domácí vedli 4-1, aby v polovině zápasu o vedení přišli a hosté otočili na 5-7. Zápas jako na houpačce pokračoval a domácí vedou 8-7 , vzápětí prohrávají 8-9 a musejí odvracet mečbol hostů. Jula Macsali, nechtíc zklamat nové opory týmu, zabojoval, porazil Otu Šprince, vyrovnal, získal bod a o bolusovém bodíku musel rozhodnout Cricket. Domácí nadstavbová dvojice Macsali-Krejčí byla lepší dvojice hostí (Vyhlíd-Švorc) a připsala si na konto bonusový bod za výhru 10-9 p.p. nad „neumdlévajícími lovci posil“ z Lodína.

Další výsledky 13. kola skupiny “A“ jsou více či méně překvapivé.

DC Kumburk stmelený odchodem Pavla Pospy zabojoval proti Bělským Gumám a nečekaně nelehká výhra 11-8 je katapultovala na přední pozice průběžné tabulky. Od kapitána Pavla Patočky: „Vedení hostů 3:1 pomalu naznačovalo jakým směrem se bude zápas vyvíjet . 5:5 domácím se podařilo stav zápasu vyrovnat poté i otočit na výborných nikoli však výherních 9:5 a čekání na desátý bod bylo dlouhé . 9:6 , 9:7 , 9:8 a 10:8 .Výhra domácích v cricketu a zasloužených, ale vydřených 11:8 je doma.“

To Piraně „A“ povzbuzeni výhrou nad Lodínem v minulém kole, vyloženě zklamaly v Pardubicích. Prakticky totožná sestava, která vybojovala 2 body proti Lodínu se asi nestihla včas vrátit na pevnou zem a těžkou ránu jim zasadil Royal Pardubice. Ve 14.zápase (po druhých párech) domácí vedli 13-1 !!!!! Konečný výsledek 15-4 je vzhledem k ambicím celku z Jaroměře silně ostudný.

Poslední zápas který ve výčtu chybí je utkání Novoveských Čuňat vs. Tsunami Hořice. A bomba asi největší. Po přetahované během celého zápasu, domácí horko-těžko srovnávali na 9-9. Bod za remízu byl maximem domácích borců. Hosté překvapivou podobu výsledku podtrhli závěrečným Cricketem, v němž dvojice Rygl-Pěnkava 2-0 na legy získala bonusový bod . Domácí tak dočasně vypadli z elitní čtyřky, zaručující postup na finálový turnaj.

12.-13. ligové kolo - skupina „B“

Ve 12.kole (prvním jarním) se začalo zhurta. Lexa Růžovka v poměrně vyrovnaném zápase nakonec udolala Rebely XXXL (pro druhou polovinu sezony) ze Suché. Po remíze 4-4 domácí utekli na 9-5 a konečná podoba výsledku je 11-8. Stejný výsledek po totožném průběhu se zrodil i v zápase Kára teamu s ŠK Voštěpem Chyjice. Zde byl vyrovnaný stav ještě 7-7. Pak však opět domácí zabrali a bylo to 11-7. Závěrečný Cricket jen dal konečnému výsledku podobu: 11-8.

Posilovaly i týmy ve skupině „B“. Tacl Letohrad „B“ své posily použil hned v prvním zápase proti Satanům z Betléma. Za hosty ještě nenastoupil Pavel Pospíšil a Karel Sedláček na vše sám nestačil. Domácí tak při vedení 10-2 mohli poslat do zápasu i hráče z lavičky. Konečná výhra 12-7 a hlavně vysoké průběžné vedení domácích (bez urážky), je pro mne osobně překvapením velikým. Hosté budou mít s avizovaným postupem a útokem na celkové vítězství, myslím velké problémy. Ale můžu se šeredně mýlit. To se uvidí až po honu…

Vyrovnaný zápas od začátku do konce se hrál ve Skořenicích. Hostující Šmoulové zaskočili domácí ŠK hlavně v závěru utkání. Do stavu 4-4 se o vedení týmy přetahovaly, poté domácí utekli na 8-4 a zdálo se být hotovo. Těžko říct, jestli hostům pomohlo a domácím naopak uškodilo střídání domácích, pravdou však je, že se hostům povedlo vyrovnat na 9-9 a teprve závěrečný Cricket přinesl domácímu týmu konečnou výhru alespoň v prodloužení.

Další vyrovnaný boj vzplál v Rybné, kde místní RSK svedl bitvu s odvěkým rivalem z Letohradu.

Po neskutečném dramatu další vítěství pro RSK Rybná

RSK Rybná vs, Tacl Letohrad 10 - 9 v prodloužení

Tak nám začala druhá polovina sezony a hned první zápas přinesl derby s Letohradem. Jelikoš je to k nam pouze 20km přijelo k nám snad 10 hráčů taclu s tou nejzabijáčtější sestavou kterou teď má. My necháváme naše nové opory ještě odpočívat.

A jak jinak, začínáme zápas velkým RSK tlakem a jdem do vedení 6-1a zdálo se že je zaděláno na snadné vítěztví ovšem to se pouze zdálo. Soupeř si bere dalších několik zápasů a je vyrovnáno 7 - 7. Slušné drama přesto jdou další body za námi a vedem 9 - 7, stačí jeden jediný bodík - bohužel 9 - 9 a jdeme na cricket ve kterém vykopáváme a jak se ukazuje bylo to rozhodující a bereme si první leg 1-0, ve druhém legu nedostáváme ani čuchnout a je po nás 1 -1 a je tady poslední leg dne kde soupeři po 6ti šipkách mažeme 200 a je vymalováno vyhráváme 2-1 a celkově 10 - 9. Byla to dřina a kvalita šipek se postupně změnila v boj o každý bodík. Opět se na nás usmálo štěstí jelikoš nikdo nebyl horší a na legy dokonce v utkání prohráváme a snad mluví za vše.

Pro RSK Rybná Jirka

A jak se bojovalo v kole třináctém? Tvrdě. Satani z Betléma, tentokrát poučeni a proto již s Pospou v sestavě, roznesli na kopytech (…vlastně na kopytě, satani a podobná pekelná „chátra“ mají přece jen jedno…) Kára team Růžovku vysoko 17-2.

To jejich kolegové z Růžovky – Lexa team - se naopak postarali o největší překvapení dosavadního průběhu ligové soutěže ve skupině „B“. Přijel k nim suverénně vedoucí tým soutěže – RSK Rybná. A absence zkušených tahounů týmu se projevila v celé své nahotě! Více Vám jako tradičně nabídne Jirka Sehnal, ale konečně došlo na jeho slova…“hráči nejezdí na žádné větší turnaje, chybí jim zkušenosti z vypjatých zápasů a schopnost adaptace v cizím prostředí...“ Možná právě proto, možná úplně z jiných důvodů, dostali hráči RSK varování v podobě výprasku 11-8 v zápase s Lexa teamem Jaroměř. Domácím patří gratulace za nebojácný výkon a neoficiální titul „mužstvo kola“!

RSK na kolenou

Lexa team Růžovka - RSK Rybná 11-8

Jelikož mne schvátila chřipka a nemám téměř žádné ifo tak tentokrát zběžně. Jak je vidět tak i hráči RSK mají své dny, jelikož vítězství není permanentka, musíme každé znovu vydřít. Je neděle a nálada je výborná hráči RSKse scházejí a vše probíhá jako jindy. Vyjíždíme tentokrát na Lexu - dle zvyku - pro další body.

Až do odhozu první šipky je vše OK , ovšem PAK!!! RSK se nedostává do svého obvyklého tlaku a je tu překvápko - prohráváme 0-3, 1-4. Na tohle nejsou naši hráči zvyklí, přesto zabíráme a je srovnáno 4-4. Místo dalšího náporu nám bere soupeř další porci bodů a neustále o 2 až tři body tečem. Za stavu 9-7 pro soupeře nám zbývá poslední jiskřička naděje, bohužel pro nás desátý bod dělá soupeř a my v tomto ročníku poprvé hledíme jaké to je když se raduje soupeř. Skláníme hlavu a soupeři blahopřejeme k vítězství.

Jedna prohra nic neznamená, pokud si naši hráči ale uvědomí, že 10.kola popř. středy na vítězství nestačí a je třeba potrénovat a zajet na nějaký ten lepší turnaj a porovnat tam síly .

Příští víkend se hraje turnaj Grand ve Vlčkovicích v Podkrkonoší. Už tam naše účast ukáže, jak to se šipkama opravdu myslíme.

Za 14 dní nás čeká doma zápas s Chyjicemi, kde očekávám 3 body.

Pro rskrybna.7x.cz Jirka“

Varování z posledního zápasu proti Šmoulům nebrali vážně borci ze Skořenic a tak jim SK Tacl Letohrad uštědřil lekci ještě drsnější. Po vyrovnaném průběhu do stavu 4-4 a 6-6 snad nic nevěštilo žádné nebezpečí. Pak však dvojice hostí Brandejs – Krejsa nezvládla 4 zápasy za sebou a domácí, kteří již dávno nejsou „vyjukanými zajíčky“, nabídnutou šanci plně ztrestali. 10-6 !!! V nadmíru vyrovnané skupině „B“ může být v konečném účtování každý ztracený bod bodem nenahraditelným a naopak. Tentokrát byli šťastnější domácí a „profesoři“ ze Skořenic budou muset pro jistotu postupu naplno zabrat v dalších těžkých zápasech.

První výhry v sezóně se dočkal ŠK Voštěp Chyjice!!! Vlastně tento tým je jakousi napodobeninou fotbalových „Klabzubáků“, jen v menším měřítku. Rodina Topalovských, tak porazila ve 13.kole Rebely XXXL Suchá 13-6. Na drtivý nástup domácích a vedení 5-0 nedokázali hosté zareagovat a rodinný tým z Chyjic si tak dokráčel pro první výhru v letošním ročníku soutěže!

Pokud jsem zde některé zápasy nezmínil a nerozebral, vězte, že nemám čeho s chytit – chybí zápis. Vesměs jsem snad dluh ligových článků dohnal a v nejbližších dnech vyplodím i nějakou tu stať o turnajích Masters v Dřevěnicích , Open Oblasti v Ohrazenicích a turnaji Grand ve Vlčkovicích. Tedy pevně doufám… Psát o čem je, jen bych potřeboval tak 36-ti hodinový den. Stává ve Vám to taky? Zatím Zdar a na příští „počtenou“ se těší Váš Ája

NA TÉTO ADRESE MŮŽETE PŘISPÍVAT SVÝMI POSTŘEHY Z LIGOVÝCH I JINÝCH ŠIPKOVÝCH ZÁPASŮ:

ALES.SIPKY@SEZNAM.CZ

Autor: AHP