Hlavní strana FACEBOOK Poháry Hořice

Sezóna 2012/2013 - 1. MASTERS VOŠS

Z důvodu personálních změn a tudíž velmi nejistého provozovatele restaurace Lucerna Lukavec (první Masters se zde konal v minulosti prakticky tradičně a tudíž mnohokrát) jsme letos museli přistoupit ke změně a přesunout první turnaj sezóny do Bašnic. Ke smůle místních provozovatelů restaurace byla bohužel v pátek, v předvečer konání turnaje, vyhlášena totální prohibice. Co Vám budu vyprávět. Jasně, že se turnaj bezproblémově odehrál, ale tržby a bohužel i jindy velmi veselá kulisa turnaje poněkud pokulhávala za očekáváním. Co však dělat, když lidé dokáží sami sobě „zmrvit“ náladu, zrak a dokonce i vzít život ve jménu osobních „megazisků“ ……

Nicméně, i tak se na prvním Masters sešlo 68 hrajících mužů a 28 žen. Z nich se pak v odpoledních hodinách složilo 40 soutěžních dvojic.

Před zahájením samotného turnaje proběhla tradiční schůzka kapitánů. Letos se po letech „zkušebního provozu“ ligová soutěž (na základě loňských výsledků) rozdělila na 1. a 2. ligu. Po rozlosování obou lig se již mohl naplno rozběhnout turnaj jednotlivců.

Mezi muži se dalo najít mnoho borců koketujících s myšlenkami na celkové vítězství v turnaji, což je neklamnou známkou a zárukou vysoké kvality. Jen namátkou vybírám několik z nich a uvádím konečné umístění. Na koho bych ve výčtu potencionálních „papírových vítězů“ zapomněl, nechť mi moji bláhovost odpustí:

Asi největší favorit - Martin Kapucián (5.) skončil dokonce 2x rukou jediného „osobního kata“ Rudy Chmelíka (4.). Ruda zase nestačil na pozdějšího celkového vítěze – Jirku Sehnala (i když ten se dlouhých 8 kol prokousával z levé strany pavouka !!!) A teď ke slíbeným dalším borcům - Jirka Krejza (17.), Míra Mňuk (17.), Dan Flégl a A.H.Pour (13.), Dáda Chráska (9.), Jirka Lieser a místní odchovanec Zdeněk Pěnkava (7.), pěkné 5. místo obsadil Zdeněk Vaisar a zmiňovaný M. Kapucián, čtvrtý skončil Ruda Chmelík. Pro námi pořádané turnaje omilostněný Dan Záruba se po návratu blýskl 3. místem. Petr Malý z Liberecko-Jabloneckého regionu ve finále již nestačil na rozjetého Jirku Sehnala. Hluboko za hranicemi svých možností skončil ještě např. Jula Macsali (49.), Jiří Učík (49.), Zbyněk Borski (33.), Aleš Brandejs (25.) a další borci zvučných jmen.

Turnaj žen ovládla Ivana Persyová (RŠ Lodín), když ve finále dokázala udolat suverénku loňských turnajů Masters Pavlínu Jedličkovou k Kuksu. Hlavně vinou malého počtu účastí na turnajích Masters se o podobná umístění okrádá Veronika Bednářová z týmu Rebelů XXXL Suchá. Její dnes 3. místo by nemuselo být tak osamocené, ale to by musela více jezdit po podobných turnajích, protože herně na to určitě má !!!

S nástupem nové sezóny se vyrojily i nově složené a přeskupené páry, usilující o výhry v této populární soutěži. Ovšem i ostřílené, zkušené a neměnné dvojice o sobě daly vědět. Dvojice Brandejs-Mňuk je již léta pojmem ve svém oboru a po pauze zapříčiněné úrazem Míry Mňuka se hned vrací na výsluní svým 4. místem. Lepší byla pouze „čuňata“ Borski-Košťák (3.), Petera-Záruba (2.) a velmi, velmi silná dvojice Dan Flégl-Jiří Sehnal (1.). Teprve za nimi najdeme další silné páry např.: Chráska-Vítek (5.), Kapucián-Učík (7.), Chmelík-Pour, Čeřovský-Lieser, Krejza-Myška (9.), Pěnkava-Rygl, Doležal-Hadač (až17.!!!) atd.

Další dostaveníčko spojené s bitvou o body do žebříčků VOŠS nebo I+H Cup 12/13 si dáme ve Skořenicích 20.října 2012.

Na shledanou s Vámi všemi se těší Váš Ája Hochiminh Pour

Autor: AHP