Hlavní strana FACEBOOK Poháry Hořice

Sezóna 2012/2013 - 2. MASTERS VOŠS

...chtěl bych se zmínit o Mastersu ve Skořenicích a všem napsat své dojmy. Masters se tu konal po delší době (…po roce…) a musím sdělit, že byl opravdu na super úrovni a po všech stránkách - prostředí, organizace jako takového turnaje (nekuřácká jídelna), vynikající a levný jídelák, prostě super!! Sešlo se zde plno příjemných lidiček jako vždy a kromě " povinného píchání " bylo plno srandy . Toť asi vše a budu se těšit na další suprové Mastersy. Martin Balihar "Balda 95"“

TAK TĚMITO SLOVY HODNOTIL LOŇSKÝ MASTERS, VE SKOŘENICÍCH KONANÝ, JEDEN Z JEHO ÚČASTNÍKŮ. NĚJAK SE MI ZDÁ, ŽE BYCH VHODNĚJŠÍ SLOVA PRO ÚVOD LETOŠNÍHO ČLÁNKU STEJNĚ NENAŠEL,TAK POUŽÍVÁM TA LOŇSKÁ. A STEJNÉ TO BUDE I S POKRAČUJÍCÍ CHVÁLOU NA MÍSTNÍ POŘADATELE, KTEŘÍ OPRAVDOVĚ ŠIPKAMA ŽIJÍ A PODLE TOHO VYPADÁ I SPOLUPRÁCE PŘI PŘÍPRAVÁCH SÁLU A CELÉHO ZÁZEMÍ TÉTO AKCE. LOŇSKÁ HODNOCENÍ DO PUNTÍKU SEDÍ A NEJEN PRO TY , KTEŘÍ SE VLONI TOHOTO TURNAJE NEZÚČASTNILI, JE V MÍRNĚ VYLEPŠENÉ FORMĚ PŘINÁŠÍM I LETOS.

…jak se již stalo dobrým zvykem a také vzhledem k poměrně náročné přípravě sálu pro turnaj Masters VOŠS jsme vyrazili na místo konání 2. turnaje i letos v pátek. Tentokrát jsme naše „říjnové výjezdní zasedání“ OPĚT směřovali do Skořenic u Chocně. Když jsme do místní útulné hospůdky ZASE dorazili, bylo nám jasné, že se tato akce „prostě OPĚT musí“ vydařit. Na každém kroku JE znát, že se tady šipkama „žije“. Hráči místního šipkařského klubu (nad rámec nutných příprav) zorganizovali OPĚT bohatou tombolu a když jsme vstoupili na sál, bylo jasné, že si pořádání turnaje ve své hospodě POŘÁD váží – sál byl totiž bezvadně připraven - narovnané stoly, nalepený koberec, připravené pódium včetně ozvučení atd. Jakmile jsme začali navážet šipkové přístroje, z kuchyně se začaly linout vůně připravovaných jídel (vepřové, kuřecí, kančí a ostatní pochoutky). To se pak těžko pracuje…nicméně, OPĚT jsme to zvládli.

Ráno bylo tentokrát velice mlhavé, a tak jsme rádi, že nemusíme odnikud dojíždět. OPĚT jsme se vydatně nasnídali ve vyhřáté hospodě a mohli začít vítat první účastníky turnaje. Zanedlouho bylo jasné, že se zde OPĚT sejdou kvalitní borci a bylo jen otázkou, kolik nás bude. Nakonec se sešlo 67 mužů a 21 žen.

Úderem 11 hodiny se OPĚT začala prodávat tombola. Okolo 15 hodiny se začalo prodávat OPĚT SKVĚLÉ čerstvé uzené (mimo všech ostatních připravených hotovek) a to bylo pryč snad ještě rychleji než tombola.

A DOST NOSTALGIE. JENŽE ONO TO BYLO VŠECHNO STEJNĚ TAK STEJNĚ SKVĚLÉ, ŽE TEĎ JIŽ JEN PŘEJDU K VÝSLEDKŮM TURNAJŮ, PROTOŽE TY STEJNÉ NEJSOU, ALE ... URČITÁ PODOBNOST BY SE DALA NAJÍT JAK V TURNAJI MUŽŮ TAK HLAVNĚ ŽEN. VLONI BYL HLAVNÍM FAVORITEM TURNAJE MUŽŮ MARTIN KAPUCIAN A SVÉ POSTAVENÍ SI OBHÁJIL. LETOS BYL, PŘI NÚČASTI „KAPŮČA“, VELKÝM FAVORITEM MÍSTNÍ BOREC MICHAL ONDO A I TEN DOKÁZAL SVÉ UMĚNÍ PROMĚNIT VE VÍTĚZSTVÍ. Po loňském 4. místě si letos polepšil na místo druhé Jirka Lieser a ani 3. místo nestárnoucího matadora Jirky Sehnala není žádným překvapením. V nabité konkurenci se opět neztratili borci I+H teamu Hořice, i když loňská umístění neobhájili (vloni 2.Flégl,3.Pour,4.Lieser). Letos Jirka Lieser 2., Danek byl 5., já po jeho zásahu 7. a naše nové posily? Ruda Chmelík 9. místo a nejnovější akvizice Luboš Rygl 5. místo. Super!

TO V SOUTĚŽI ŽEN SE HISTORIE VELMI OPAKOVALA. VLONI DRUHÁ IVANA PERSYOVÁ MUSELA LETOS VZÍT ZAVDĚK MÍSTEM TŘETÍM, PROTOŽE VE SKVĚLÉ FORMĚ SE PREZENTOVALA MÍSTNÍ „BORKA“ HANKA VÁVROVÁ, KTERÁ PORÁŽELA JEDNU SOUPEŘKU ZA DRUHOU A 2. MÍSTO JÍ MUSÍ BÝT VELKOU ODMĚNOU. I ONA SE VŠAK MUSELA NAKONEC SKLONIT PŘED UMĚNÍM PAVLÍNY JEDLIČKOVÉ, KTERÁ TAK DOKÁZALA OBHÁJIT SVÉ LOŇSKÉ VÍTĚZSTVÍ.

Soutěž dvojic ovládl pár Dan Flégl-Jiří Sehnal (dvojice, která letos ((pokud se turnaje zúčastní)) mnoho jiných před sebe nepustí). Byl to sice boj, hlavně ve finále proti dvojici Kyndl-Nežádal se hrály skvělé šipky, ale kdyby turnaj vyhrál někdo jiný, byl bych překvapen. Druzí tedy skončili již zmínění borci Kyndl-Nežádal a 3. místo urvali „benjamínci věkem“, ale velcí výkonem Kvapil-Krejčí. (Bodejť by ne, s takovou podporou…) Za zmínku stojí jistě i 4. místo nově složené dvojice Pups-Papay (škoda, že se na „Lukyho“ doslova „vysr..“ jeho dohodnutý partner……). Je však začátek sezóny a tak se jeden výpadek dá nahradit na dalších akcích (hlavně se spolehlivým partnerem!), ale podobné jednání lehkomyslných a nezodpovědných hráčů může dotyčného minimálně mrzet…, že?

Nicméně, během celého turnaje byly k vidění skvělé výkony všech jeho protagonistů, k jídlu a pití se podávalo jen to nejlepší a skvělá atmosféra celého klání z těchto kolejí nijak nevybočovala, i když se nám nepodařilo zprovoznit ozvučení jednoho ze salonků a pustit podbarvující hudební doprovod. Všem zainteresovaným tímto velice děkuji a zároveň se těším na shledání s Vámi všemi, ať už kdekoli, i když věřím, že specielně do Skořenic se každý z nás bude velmi rád vracet.

Za všechny se nashledanou s Vámi těší Ája Hochiminh Pour

Autor: AHP