Hlavní strana FACEBOOK Poháry Hořice

Sezóna 2015/2016 - 1. kolo Ligové soutěže družstev VOŠS

Kapitánům Ligových družstev jsem na prvním turnaji Masters v Lukavci sliboval, že se pokusím napsat nějaký ten článek. Ten je právě před vámi. Protože nemám z jednotlivých zápasů jiné informace než zápisy, jsem nucen se omezit pouze na to, kdo s kým jak hrál. Byl bych proto velice rád, kdy mi kapitáni nebo i hráči poslali po zápase nějaký ten komentář a já ho mohl do článku zařadit.

Začněme tedy jednotlivými zápasy. Nemohu začít jinak než novými družstvy v letošní sezóně. Zlobři Zachrašťany přivítali v prvním kole Babinec Lukavec. I když se mě kapitán Zachrašťan v týdnu před zápasem ptal „Kolik asi tak můžeme dostat?“, porazili Babinec ve složení Baliharová, Ďuricová, Malendová a Maxianová 16 – 3 a vybojovali si tím první místo v tabulce skupiny A. Zápas dalšího nováčka v soutěži Dart´s Brothers proti družstvu Z Kuksuklan skončil pro nováčky výhrou. Desátý rozhodující bod udělal za stavu 7 – 10 Dalibor Chráska ml., který hrál ještě v loňské sezóně za Satany z Betléma. Šipkoví Bratři pak ještě uhráli další dva body a konečné skóre zápasu tak bylo 7 – 12.

Ve skupině B došlo hned v prvním kole k drtivé porážce Kára teamu. Na Růžovku doplavali, možná došli pěšky, Piraně z Rybníčku a Káře „nechali“ uhrát jen jediný bod, který udělal Standa Košík, když porazil Julu Macsaliho 2:0. Na Rybníček pro změnu vyrazil Lexa team. Jiří Lieser rozhodl zápas za stavu 10 – 3. Lexa team to nevzdal a konečné skóre je 13 – 6. Letohrad ve svém baru v kopci vybojoval skóre 5 – 14 se Satany. Devět zápasu zápasů končilo za stavu 2:1 nebo 1:2. Obě družstva dala do zápasu, co jen mohla.

Ve skupině A se hrál velmi vyrovnaný zápas mezi družstvy Zase Vedle! Nový Bydžov a Bělské Gumy. Rozhodující byl až patnáctý zápas, kdy za stavu 5 – 10 rozhodl Matyáš Jerie. Bydžov pak ještě uhrál další tři body a konečné skóre tak 8 – 11 pro Bělské Gumy. Lion Nový Bydžov s Lodínem a i když prohrál 7-12, myslím si, že to není vůbec špatné skóre. Poslední zápas, ten nejvyrovnanější, se odehrál v Mysliveckém klubu v Suché. Rebelové porazili Nikde team Hořice 11-8. Petr Bláha rozhodl za stavu 9-8 a vybojoval rozhodující 10 bod.

To je vše k prvnímu kolo soutěže a teď se už můžeme těšit na druhé. Na další zajímavé zápasy a promíchání celkového pořadí. Já se navíc těším na sms s výsledky, které mi zasíláte ihned po zápase. Budu také doufat v nějaký ten komentář slovy účastníků. Vždyť stačí několik slov nebo vět…

Autor: Jan Šubr ml.