Hlavní strana FACEBOOK Poháry Hořice

Rebelové XXXL Suchá - Zase Vedle!

Komentář ke třetímu kolu Ligové soutěže vydávám jako samostatný článek…

K třetímu zápasu přijíždíme v plné sestavě do Suché, následuje krátké rozházení, které velmi rychle odhalí, že někteří z týmu Zase Vedle, poněkud „přetáhli“ oslavy Halloweenu již včera. Měníme tedy původní plán a nasazení základní čtyřky, není ani potřeba zhodnocení výkonnosti – že by se sestava doladila podle aktuální situace jak to komu lítá :-) Léňa s Márty a Mihail jsou pro dnešek v záloze.

Základní čtyřka tedy bude Pedro Štayr, Jakub „Kepi“ Štěpán, Robin a David Demlovi. Rebelové staví základní čtyřku ve složení: Tomáš Štěpán, Petr Bláha, Aleš Haňáček, Ondra Šedivý. Lehce po 13. hodině začínáme, kapitán proti kapitánovi změří síly v prvním zápase, který končí výhrou 2:0 a prvním bodem pro Zase Vedle. V druhém zápase Petr Bláha sfoukne Kepiho jako svíčku a prakticky mu nedá šanci se ani přiblížit na double. Zcela bezproblémově 2:0 srovnává na 1:1. Robin proti Alešovi, výhrou 2:0 posouvá Zase Vedle zpět do vedení 2:1. David proti Ondrovi „prozavírá“ třetí leg a na střed je úspěšnější Aleš od Rebelů, opět je tedy srovnáno 2:2. Tak to vypadá na vyrovnaný zápas.

První čtyřku zahájí Tomáš a Petr od Rebelů a štěstí proti nim zkusí Pedro a Kepi, první leg jde za Bydžovským týmem, tým ze Suché srovnává na 1:1 a ve třetím legu má jasnou převahu, Bydžov prostě „přezvonili“ a ujímají se vedení 3:2. Šestý zápas David proti Tomášovi 2:0 a je srovnáno na 3:3. Následuje zápas Petra Bláhy a Robina, zvonek stíhá zvonek, bohužel double najde v rozhodujícím 3. legu rychleji Petr Bláha, Rebelové opět vedou 4:3. V dalším zápase Aleš Haňáček udolal Kepiho 2:0, ach ty doubly (říkám pořád naházet umí každej Lojza, ale zavřít…). Aleš měl tentokrát víc štěstí. Suchá se vzdaluje na rozdíl 2 bodů 5:3.

Nastupuje Ondra Šedivý proti Pedrovi Štayrovi, začátek hry je celkem tichý, v průběhu sem tam zvonek a je z toho 2x dvanácté kolo a Pedro snižuje na 5:4. Desátý zápas v řadě je ve znamení bratrského duelu Tomáš Štěpán vs. Jakub „Kepi“ Štěpán, kdo z koho? Který bratr bude mít více štěstí na doublu ? Hra je z obou stran velmi nervózní, každý z bratrů mohutně podporován spoluhráči, úspěšnější je nakonec Tomáš za stavu 2:1 zvyšuje score na 6:4. Jedenáctý zápas Petr Bláha proti Pedrovi, bydžovský kapitán dělal, co mohl, bohužel 1 šipka na double není mnoho, vypadalo to velmi slibně, bohužel přišlo přehození a zkažená příprava, 2 kola stačila Petrovi od Rebelů, aby Pedra dohnal a zavřel, v druhém legu Petr od Rebelů předvedl svojí zvonkohru, (honí se mi hlavou: „ten snad na těch šipkách spí“), nekompromisní 2:0 a Rebelové náskok zvyšují na 7:4.

David vs. Aleš 2:0, Robin vs. Ondra 2:0. Rebelové střídají místo Ondry Šedivého nastupuje Ondra Krátký, v párech Aleš s Ondrou nestačí na rozjeté bratry Demly a podlehnou jim 2:0 a je srovnáno na 7:7. Robin proti Tomášovi v moc pěkném zápase, kdy se tahali o každý bod je nakonec úspěšnější na doublu Robin a zápas končí 2:0 a přidává bod na konto Bydžova a posílá nás do vedení 8:7. Rozjetou lokomotivu z Bydžova jménem Deml zastavuje dnes 100% Petr Bláha, kterému David podléhá 2:1 a opět srovnává score na 8:8. V 17. Zápase poměří síly Aleš Haňáček s Pedrem, ve vzduchu je cítit napětí a taky trochu rum, všem je jasné, že tohle je klíčový zápas, jehož výsledek znamená „remízový“ bod. Tíha zodpovědnosti je vidět na obou hráčích, v 12. kole Pedro konečně zavírá, v druhém legu nedokáže zavřít ani jeden z borců a rozhoduje střed, lépe ho „ustojí“ Aleš, drama tedy pokračuje, oba jsou několik kol na double, ale šipka vždy mine o pověstnou tečku, či rožek, Aleš je na D16, Pedro na „lodínovské“ D3, (v hlavě si říkám: „no není to žádná hitparáda ten double, ale co double jak double, prostě to zavři a nenech to dojít na střed“), kterou konečně po několika marných pokusech zavírá, vítězný duel a bouřlivé oslavy u stolu Zase Vedle. Score 9:8 pro Bydžov, dnes si tedy odvezeme minimálně remízu, jak ohodnocenou ještě uvidíme.

Šestnáctý zápas Ondra Krátký vs. Jakub Štěpán, náš tým je v lehké výhodě, neb remízový bod už máme a „míč“ je na straně soupeře. I z tohoto zápasu je vidět obrovská nervozita a tíha zodpovědnosti, neudělat chybu, první leg vyhrává Ondra, hold ten střed ustál líp, bouřlivá oslava u Rebelů a tiché mručení a oči v sloup u stolu Zase Vedle, druhý leg zavírá Kepi D20 a je srovnáno, dnes je to tedy bitva opravdu do posledního legu! V rozhodujícím legu Kepi zavírá, myslím D8 a od stolu Zase Vedle se ozval vítězný řev celého týmu, jakmile na počítadle blikla nula. Je tedy rozhodnuto, vítězíme 10:8 ve velmi vyrovnaném zápasu. Cricket už bude pouze formalitkou, ke které nastoupí Jana Bártová s Petrem Bláhou proti bratros Demlos, úspěšnější jsou v cricketu Demlíci a svým 2:0 zvyšují finální výsledek na 11:8.

Díky Rebelům za hru, za opravdu vyrovnaný zápas, dnes měl více štěstí Bydžovský tým. Hráčem večera bych jednoznačně vyhlásil Petra Bláhu, kterému to dnes opravdu zvonilo a na doublech byl nekompromisní.

Autor: Petr PEDRO Štayr