Hlavní strana FACEBOOK Poháry Hořice

Červenokostelecké derby třetího kola

3.kolo skupiny B nám přineslo "DERBY" mezi Satany z Betléma a Dart´s Brothers :-)

Už 2 týdny před zápasem se v okolí Červenokostelecka nemluvilo o ničem jiném. Volné židle na tento zápas byli rezervovány již od samotného rozlosování soutěže, takže dostat se na tento svátek šipek bez protekce byl veliký problém.

Zápas provázeli přísná bezpečnostní opatření – šipkaři byli před samotným vpuštěním do sálu kontrolováni, zda sebou nemají steelové šipky. Fanoušci obou táborů pak byli kontrolovány na obsah alkoholu v krvi – fanoušek, který neměl minimálně 0,3 promile nebyl na tento zápas vpuštěn, protože by svým tichem zkazil atmosféru šipkového mače.

Sestava obou týmů byla známá již 3 dny před zápasem. Domácí se museli obejít bez nasazené jedničky Zlýýýho Káji, který byl tou dobou udržovat a utužovat Česko-Maďarské vztahy. A na celý zápas nebylo možné počítat ani s Pepou Dlabem, kterého zaměstnavatel nepustil z práce.

Hosté přijeli naopak kompletní, včetně letní posily Dády Chrásky ml., který ještě v loňské sezóně působil na opačné straně terče.

Samotný zápas se pro domácí začal vyvíjet velice slibně. V prvním zápase nedal Kůra šanci Honzikovi Semerákovi – 2:0 a hned ve druhém zápase stejným výsledkem porazil Dáda Chráska st. - Bédu Bráta. K dalšímu zápasu nastoupil Leoš Kubeček proti Mátisoj. Soupeř měl v tomto zápase trochu toho šipkařského štěstíčka a vyhrál 2:1. V dalším mači nedal výborně hrající Mišák Radvanovský šanci domácímu Lukášovi Ungerovi – 2:0.

Po první čtveřici zápasů byl tak stav vyrovnaný 2:2.

Následovala čtyřhra, kde domácí ve složení Kůra, Dáda st. porazili Honzu Semeráka s Bédou – 2:0. Tato čtyřhra domácí nakopla a rozjela se několikati zápasová vítězná série.

Čtvrtý bod přidal Kůra, kterého hodně potrápil Mišák Radvanovský – 2:1, pátý bod přidal Dáda st. který měl při zavírání na doublech více štěstí a porazil Mátise - 2:1. Šestý a sedmý bod pak připsali Kubeček a Unger, kteří porazili soupeře Bédu Bráta a Semeráka shodně 2:0.

Po první půlce zápasů došlo k vystřídání hráčů u obou týmů.

Druhou půlku zápasů otevřel za domácí Kůra, který nedal vystřídavšímu Jeníkovi Hanušovi šanci – 2:0. V dalším zápase narazil Jirka Hofman alias Gapa na Honzu Semeráka, kterého smetl – 2:0. Desátý a tedy vítězný bod připsal v souboji kapitánů Milda Vítkůůů, když porazil Gážu 2:0 a bylo vymalováno. U domácích tak mohli propuknout oslavy. Náladu pak nepokazila ani prohra Marti Kubečkové s Dádou mladším – 1:2.

Marťa si pak spravila náladu ve čtyřhře, kdy s kapitánem Mildou porazili Gážu a Dádu ml. – 2:1.

Poslední čtveřice zápasu se již hrála v poklidné atmosféře. Kůra si nepokazil své vystoupení a připsal si tak 4 výhry v dnešním zápase – ve svém posledním zápase svedl bitvu s Dádou ml. se šťastnějším koncem pro domácího borce – 2:1. V dalších zápasech pak shodně 2:0 na legy vyhráli Gapa, Milda a Marťa, když porazili Gážu, Ondru Owce Hanuše a Jeníka Hanuše.

Na poslední zápas, tedy CRICKET byl dopsán Pepík Dlabů. I když byl přítomen bezmála celou dobu, do zápasu zasáhl až na poslední mač. Sám hráč tvrdil, že sebou nemá své šipky, ale mi víme své. Kapitán Milda, Pepu šetří na příští týden, kdy Satani zajíždí na výlov Piraň z Rybníčku. Takže poslední zápas večera sehrál Pepa Dlab (se zapůjčenými šipkami) s Gapou proti Gážovi a Jeníkovi Hanušovi. Domácí nedali hostům šanci a stanovili celkový výsledek na 16:3 (34:10 legy).

I když konečný výsledek zavání debaklem, samotné hry byli vyrovnané a rozhodovala mocná síla DOUBLŮ.

V tomto zápase musíme za hosty zmínit jména Michal Radvanovský a Kuba Máthů, kteří předvedli, že šipky nedrží poprvé a hodně potrápili domácí borce. Za domácí pak svůj standart 4,5bodů předvedl Robert Kuric, který soupeřům moc šancí nedává. Ale i celé osazení Satanského týmu hrálo jako dobře namazaný stroj a předvedli své nesporné kvality.

Děkujeme všem hráčům a fanouškům, kterých zde bylo opravdu dostatek, za suprrrr vytvořenou atmosféru, která se po celou dobu zápasu, ale i po něm nesla ve velmi přátelském duchu.

Autor: Lukáš Unger