Hlavní strana FACEBOOK Poháry Hořice

Sezóna 2010/2011 - 11. kolo Ligové soutěže

...

Expivovar I+H team Hořice 1895

v čase předvánočním zajížděl k dalšímu ze série těžkých venkovních zápasů, tentokrát do Lodína. Domácí nastoupili samozřejmě s tím nejlepším, čím momentálně disponují, Petr Pašta (5 bodů ze 6) a hlavně Dan Záruba (6 bodů ze 6-ti možných, všechny ve velkém stylu !) nyní hrají své nejlepší šipky, jaké jsem u nich poslední dobou viděl. Zdárně jim sekundoval Ota Šprinc, ale jeho slibný výkon stačil pouze na jeden bod, při kterém porazil, poslední dobou velmi se trápícího, Martina Pospíšila. V jednom z klíčových zápasů (15. utkání, stav 7-7) právě Ota Šprinc hrál s A.H.Pourem 1-1 na legy a byl na dablu, avšak několikrát nezavřel. Trápící se JÁ, jsem byl nucen ze zoufalství si připravit na „pupek“, který jsem sice následně trefil, ale terč odečetl pouze 25. Ota bez mrknutí oka uznal uzavření této hry a pogratuloval mi k vítězství. Tento přístup nelze ohodnotit jinak, než titulem „Gentleman kola“. Kdo Otu znáte (je někdo, kdo ho nezná…??) vězte, že hrajete s jedním z nejpříjemnějších lidí na okruhu. Tak díky! Tak, jako se v barvách Expivovaru trápí mladší Pospa, v dresu domácích je to již dvě kola bývalý tahoun mančaftu Zdeněk Bek. Také v tomto zápase vyšel bodově naprázdno, a ani jeho náhradník Pavel Deml bod nepřidal. To náhradník v dresu hostí - Jiří „Ital“ Syrovátka neplánovaně na zápas dorazil a byl velkým přínosem. Hned ve svém prvním zápase sebral jediný bod Petru Paštovi a pak přidal ještě 2. bod proti Otíkovi Š., stejně jako A. Pour. Dva největší tahouni I+H teamu ( Jiří Lieser, Dan Flégl) připsali na konto hostí po 2,5 bodech. Bohužel to nestačilo na víc, než remízu 9-9, kterou ve vítězství domácích RŠ nakonec přetavila nedostižitelná dvojice Pašta-Záruba závěrečným Cricketem. Za své výkony se však aktéři tohoto zápasu jistě stydět nemusí, ba naopak, početné diváctvo výkony obou soupeřů nejednou kvitovalo potleskem. Jedinou kaňkou na skvělém utkání, bylo ke konci zápasu, zejména při rozhodujícím Cricketu, chování jednoho z nenapravitelných domácích náhradníků - D.Š. Že nikdo neuhádnete o koho se jedná…???

RYCHLÝ ŠÍPY LODÍN

vs.

EXPIVOVAR I+H TEAM HC 1895: 10-9

Expivovar Babinec team Hořice 1895

hrál opět doma, tentokrát proti Šmoula teamu. V dresu domácích zazářila Renata Vychytilová (2 body) spolu s Lenkou Malendovou (také 2 body). Statečně se rvala Zdena Baliharová i Linda Malendová, na body to však nestačilo. Jak jsem se zmínil v některém z dřívějších článků o „benjamínkovi“ ( v překladu „cucákovi“- fuj to zní hrozně) týmu- Radce Lánské, musím tak učinit i dnes a vyzdvihnout její vítězství nad „taťkou, dědečkem Milanem Köhlerem“, jedním z nejzkušenějších na okruhu…Jednalo se sice pouze o kosmetickou úpravu výsledku na 5-14, ale ke každému získanému bodu je třeba přistupovat s pokorou.

EXPIVOVAR BABINEC TEAM HC 1895

vs.

ŠMOULA TEAM VELKÉ POŘÍČÍ: 5-14

PRVNÍM ZÁPASEM, KTERÝ MÁM NA VRŠKU KUPIČKY ZÁPISŮ JE UTKÁNÍ Z KUXU. DOMÁCÍ, NAMLSANÍ MINULÝM VÍTĚZSTVÍM U ČERTŮ, MĚLI NA DOSAH DALŠÍ VÝHRU, TENTOKRÁT BOMBASTICKOU, ALE ZÁZRAKY SE NEDĚLY. VÝVOJ ZÁPASU ZHODNOTIL ČLÁNEČKEM HUDLIK VANĚK, JÁ JEN UPŘESNÍM, ŽE HOSTÉ VEDLI 4-7, ABY 8-7 PROHRÁVALI. 9. A 10. BOD HOSTÉ ZACHRAŇOVALI VŽDY PŘI VÍTĚZSTVÍ 1-2 NA LEGY:

„Černí koně na závodišti v Kuksu klopýtali víc než je zdrávo ! Vedli jsme sice již 7-4 , když domácí tým zavelel k útoku. Když za stavu 7-7 výborně hrající Jedličková ( 2x BINGO ) rozebrala Gapu , opadali nám sedla ! Takto odlehčeni jsme doslova ukopali zápas na konečných 8-11 pro hodně upocené koně. Děkujeme Kuksu za výborný zápas a skvělou atmosféru . Hudlik“

„PŘEKVAPENÍ PODZIMU“ LEXA TEAM DOMA OPĚT PŘEKVAPIL A PROHRÁL S ČERTY PEKLO 9-10 !!! HOSTÉ VEDLI JIŽ 1-6, TEPRVE ZA TOHOTO STAVU SE DOMÁCÍ TROCHU PROBRALI A KORIGOVALI POSTUPNĚ NA 3-7, 5-7 A 6-8 A DOKONCE NA 8-9 ! TÍHU VYROVNÁVACÍHO ZÁPASU VŠAK PŘEKVAPIVĚ NEUNESLA NEJOSTŘÍLENĚJŠÍ (MOŽNÁ PROTOŽE JE JEDINÁ) HRÁČKA DOMÁCÍCH, HANKA CHMELÍKOVÁ A 10. BOD PRO HOSTY TAK URVAL MAZURA.

STANDA NA KÁRU TEAM DOMA PŘIVÍTAL DC KUMBURK A OD PRVNÍHO ZÁPASU SI KRÁČEL PRO VÍTĚZSTVÍ. DOMÁCÍ BORCI VEDLI JIŽ 5-1, KDYŽ SILNĚ OMLAZENÝ, NEZKUŠENÝ TÝM HOSTÍ NEDOKÁZAL DOMÁCÍ ZASTAVIT. ANI PO VYSTŘÍDÁNÍ TRIO „LETY OSTŘÍLENÝCH VÁLEČNÍKŮ“ – KUBIŠTA, SUCHÝ, HALMO- NIC NEZMOHLO A TAK V ZÁPASE DVOU „ZKLAMÁNÍ“ SOUTĚŽE VYHRÁLI DOMÁCÍ 12-7.

NOC A DEN. TO JSOU VENKOVNÍ A DOMÁCÍ ZÁPASY TÝMU SK TACL LETOHRAD. DOMA VÁLCUJÍ KOHO SI VZPOMENOU (DOUFÁM, ŽE PO NOVÉM ROCE SI NEVZPOMENOU, TO TAM 2.1. JEDEME MY…), ALE VENKU NIC MOC. TAKOVÁ TROCHU ŠIPKOVÁ „BOHEMIANS…“ TAK TATO „BOHEMKA“ ZAJÍŽDĚLA NA RYBNÍČEK PROTI PIRANÍM. HOSTÉ SICE VEDLI 1-2, ALE TATO „LABUTÍ PÍSEŇ“ NETRVALA DLOUHO, VLASTNĚ SKONČILA HNED POTÉ. DOMÁCÍ VEDOU PO 10. HŘE 8-2!! KDO BY ČEKAL JASNOU ZÁLEŽITOST, MÝLÍ SE. PO NOCI PŘICHÁZÍ „VENKOVNÍ JITRO“ A NAJEDNOU JE TO 9-9 !!! NA ŘADU PŘICHÁZÍ NEVYZPYTATELNÝ CRICKET. DOMÁCÍ DVOJICE MACSALI-JAKL V NĚM 2-1 NA LEGY PORÁŽÍ HOSTUJÍCÍ DVOJICI VYŠÍN-KATZER A DVA BODY TAK PŘECI JENOM ZŮSTÁVAJÍ V JAROMĚŘI.

ZÁPAS NOVOVESKÝCH ČUŇAT PROTI BĚLSKÝM GUMÁM NEMOHU NIJAK KOMENTOVAT, PROTOŽE NEMÁM ZÁPIS. TAK JEN STATISTICKY. DOMÁCÍ VYHRÁLI 11-8 A DRŽÍ SE NA 3. MÍSTĚ TABULKY.

VŠE NEJLEPŠÍ DO NOVÉHO ROKU, HODNĚ POHODY BĚHEM CELÝCH SVÁTKŮ A PEVNÉ NERVY DO DRUHÉ ČÁSTI SEZONY VÁM ZA CELÝ VOŠS PŘEJE VÁŠ ÁJA HOCHIMINH POUR

PROTOŽE SE V PROSINCI TRADIČNĚ NEHRAJE TURNAJ MASTERS, RÁD BYCH VÁS POZVAL NA VÁNOČNÍ TURNAJ JEDNOTLIVCŮ I DVOJIC DO EXPIVOVARU HOŘICE. BUDE SE KONAT V NEDĚLI 26.12.2010 OD 11 HODIN. STARTOVNÉ 100 KČ V SOUTĚŽI JEDNOTLIVCŮ STEJNĚ JAKO 100 KČ ZA DVOJICI. PŘIPRAVENÉ OBČERSTVENÍ JE V CENĚ STARTOVNÉHO. POHÁRY BUDOU PŘIPRAVENY PRO PRVNÍ TŘI HRÁČE A NEJLEPŠÍ ŽENU + BUDE ROZDĚLENO 50% STARTOVNÉHO MEZI PRVNÍ 3 HRÁČE. KREDITY BUDOU POLOVIČNÍ, TJ. 2,50 KČ ZA HRU. V TURNAJI DVOJIC BUDE 50% STARTOVNÉHO ROZDĚLENO MEZI PRVNÍ 4 DVOJICE. DALŠÍ VĚCNÉ CENY JSOU V JEDNÁNÍ.

NA SHLEDANOU SE TĚŠÍ POŘÁDAJÍCÍ HRÁČI A HRÁČKY EXPIVOVARU I+H A BABINEC TEAMŮ HOŘICE.

NA TÉTO ADRESE MŮŽETE PŘISPÍVAT SVÝMI POSTŘEHY Z LIGOVÝCH I JINÝCH ŠIPKOVÝCH ZÁPASŮ:

ALES.SIPKY@SEZNAM.CZ

Autor: AHP