Hlavní strana FACEBOOK Poháry Hořice

Sezóna 2010/2011 - 16. a 17. kolo Ligové soutěže

...

Expivovar I+H team Hořice 1895

se v prvních dvou kolech jarní části ligové soutěže utkal postupně s oběma týmy z chvostu tabulky. V 16. kole to vysokou porážkou odnesli hráči Tsunami Batalionu Hořice, i když výhra nebyla tak vysoká, jak měla být…že nevíte proč je 18-1 málo??? Pro nezasvěcené vysvětlím. Při výhře 19-0 jsme měli slíbenou zvláštní prémii od naší kapitánky. Jakou? To se zeptejte Aleše Myšky, protože právě on za stavu 15-0 „odmítl“ slíbený striptýz, který se ke všemu měl konat na Grandu ve Vlčkovicích!!! Teď je otázka jestli nesvlíknout jeho…ale kdo by o to stál???

No a v 17. kole nás vyzval Babinec a vedl si o 2 zápasy lépe. S (nyní již klidnou-nemusí se svlékat) kapitánkou (prohrála jeden bodík) v základní sestavě měl nejměkčí srdce „Dědek“ Adamec, který soupeřkám, bez osvědčeného „jehličkového tréninku“, věnoval bodíky dva.

16. KOLO EXPIVOVAR I+H TEAM HC 1895

vs.

TSUNAMI BATALION HOŘICE : 18-1

17. KOLO EXPIVOVAR BABINEC TEAM HC 1895

vs.

EXPIVOVAR I+H TEAM HC 1895: 3-16

Expivovar Babinec team Hořice 1895

v 16. kole zajížděl opět do Jaroměře tentokrát k zápasu s Piraněmi z Rybníčku. Zápas začal slibně. Lenka Malendová zahájila výhrou nad Štroblem, což byl ovšem po hříchu jediný vyhraný zápas. Na děvčatech se v průběhu utkání „vystřídala“ takřka celá domácí lavička a dovedla zápas k jasné výhře.

NA ŽÁDOST DĚVČAT Z BABINCE TEAMU ZDE ZVEŘEJŇUJI VÝZVU PRO VŠECHNY „OSAMĚLÉ, OPUŠTĚNÉ, NEZADANÉ, ROZVEDENÉ“, ALE JINAK SPOLEČENSKÉ A PO ZÁBAVĚ TOUŽÍCÍ DÍVKY, ŽENY, DÁMY…ABY ROZŠÍŘILY ŘADY RYZE ŽENSKÉHO ŠIPKAŘSKÉHO TÝMU Z EXPIVOVARU HOŘICE!!! ZÁJEMKYNĚ SE MOHOU DOSTAVIT KAŽDOU STŘEDU OD 18 HODIN NA TRÉNINKY BABSKÉHO TEAMU V ŠIPKOVÉM KLUBU EXPIVOVARU HOŘICE, KDE JIM BUDE VŠE PODROBNĚ VYSVĚTLENO. DĚVČATA PŘEDEM DĚKUJÍ!

16. KOLO PIRANĚ Z RYBNÍČKU JAROMĚŘ

vs.

EXPIVOVAR BABINEC TEAM HC 1895: 18-1

DÁLE SE BUDEME VĚNOVAT ZÁPASŮM 16. KOLA. JIŽ S POSILAMI ZAPRACOVANÝMI DO SESTAV VŠECH POSILUJÍCÍCH TÝMŮ SE VRHLA DRUŽSTVA DO DRUHÉ POLOVINY LIGOVÉ SOUTĚŽE. V NEJEDNOM ZÁPASE SE POSILY VÝRAZNĚ PODEPSALY POD KONEČNÉ VÝSLEDKY SVÝCH NOVÝCH TÝMŮ.

STANDA NA KÁRU TEAM SI K OVĚŘENÍ SÍLY SVÝCH DVOU NOVÝCH HRÁČŮ POZVAL NOVOVESKÝ ČUŇATA A PREMIÉRA SE DOMÁCÍM POVEDLA NA VÝBORNOU. BEZ KAPITÁNA VAISARA, ZATO S TALAVÁŠKEM A KLIKOU V SESTAVĚ SI „STANDOVCI“ BOJUJÍCÍ NA HRANĚ POSTUPU PORADILI S ČUŇATY 11-8. HOSTÉ, I V TÉ NEJSILNĚJŠÍ MOŽNÉ SETAVĚ, NA DOMÁCÍ TENTOKRÁT NESTAČILI. DVOJICE POSIL (TALAVÁŠEK, KLIKA) BYLA TAKŘKA 100%, KDYŽ Z 9-TI MOŽNÝCH BODŮ UHRÁLA 8 ! TEPRVE ZA STAVU 10-5 ZAVÁHAL JIŘÍ TALAVAŠEK PROTI KAPITÁNOVI HOSTÍ MARTINU HADAČOVI. ČUŇATA VEČER PŘIJELA NA TURNAJ I+H CUP DO EXPIVARU HOŘICE (MIMOCHODEM NÁŠ PĚKNĚ VYŠKOLILI A ODVEZLI SI PRVNÍ 4 MÍSTA…DOLEŽAL, HADAČ, KOŠŤÁK, ČÍŽ!!!) A PODLE JEJICH VLASTNÍCH SLOV „JE PROHRA VE SKVĚLÉM ZÁPASE SICE MRZÍ, ALE NENÍ SE ZA CO STYDĚT“.

DALŠÍM ZÁPASEM, KDE SE ZLATÝM PÍSMEM POD CELKOVÉ VÍTĚZSTVÍ PODEPSALA POSILA V DOMÁCÍM DRESU, BYL ZÁPAS ČERTŮ S DC KUMBURK NOVÁ PAKA. TOU RUČIČKOU, KTERÁ NAKONEC PŘEVÁHLA MISKY VAH NA STRANU ČERTŮ, NEBYL NIKDO JINÝ, NEŽ JIŘÍ SEHNAL, KTERÝ SVÝMI PĚTI BODY DOTÁHL DOMÁCÍ K VÝHŘE 10-9. ZÁPAS BYL VYROVNANÝ, DOMÁCÍ SICE VEDLI JIŽ 3-1, ALE HOSTÉ DOKÁZALI OTOČIT NA 3-4, ABY SE NÁSLEDNĚ ZASE UJALI VEDENÍ 5-4 DOMÁCÍ. PO DALŠÍCH DVOU ZÁPASECH VŠAK ZNOVU VEDLI HOSTÉ 5-6. DOMÁCÍ POTÉ TŘEMI BODY ZÍSKALI PRAVDĚPODOBNĚ ROZHODUJÍCÍ VEDENÍ O DVA ZÁPASY 8-6, KTERÉ SI S MÍRNÝMI KOMPLIKACEMI UDRŽELI AŽ DOKONCE. 8-7. 9-7, 9-8 A ROZHODNUTÍ PADLO SYMBOLICKY RUKOU J.SEHNALA 10-8.

JAK SE ZDÁ „SCOUTI“ JEDNOTLIVÝCH TÝMŮ „ZALOVILI VE SPRÁVNÝCH VODÁCH“, PROTOŽE TYTO DVA ZMÍNĚNÉ ZÁPASY SKUTEČNĚ BYLY V REŽII NOVÝCH POSIL.

OVŠEM NEJEN NOVÍ HRÁČI JSOU ZÁRUKOU ZLEPŠENÝCH VÝKONŮ NĚKTERÝCH TÝMŮ. TO TŘEBA NA RŮŽOVCE SE V ZÁPASE LEXA TEAMU MUSELI PROBUDIT VŠICHNI OSTATNÍ ČLENOVÉ DRUŽSTVA. JEJICH „HNACÍ MOTOR“ Z POSLEDNÍCH ZÁPASŮ, KAPITÁNKA HANKA CHMELÍKOVÁ, SE V TOMTO KOLE ZADŘEL A S NULOU NA JEJÍM BODOVÉM KONTĚ TAK MUSELI ZABRAT OSTATNÍ. A V ZÁPASE PROTI BĚLSKÝM GUMÁM SE TO POVEDLO. PO ZVLÁŠTNÍM PRŮBĚHU CELÉHO UTKÁNÍ ZDE ROZHODOVAL CRICKET. DOMÁCÍ VEDLI JIŽ 6-2. HOSTÉ DOKÁZALI SROVNAT NA 7-7 A DOKONCE SE UJALI VEDENÍ 7-8. HAVELKA A FRIS DOKÁZALI VEDENÍ STRHNOUT OPĚT NA STRANU DOMÁCÍCH 9-8 ! BOHUŽEL PRO DOMÁCÍ V 18. ZÁPASE NASTUPOVALA ZA DOMÁCÍ, V TUTO CHVÍLI URČITĚ V KŘEČI HRAJÍCÍ „SMOLAŘKA HANKA“. JAKUB HOLOUŠ TAK VYROVNAL NA 9-9. DVOJICE DOMÁCÍCH (HAVELKA-FRIS), KTERÁ PRO LEXU ZACHRÁNILA ZÁPAS JIŽ ZA STAVU 7-8 DOKÁZALA VYHRÁT I CRICKET 2-1 NA LEGY A CELKOVĚ TAK DAROVAT OSLAVENKYNI CHMELÍKOVÉ, I PODLE JEJÍCH VLASTNÍCH SLOV „TEN NEJKRÁSNĚJŠÍ DÁREK“. CITUJI DORUČENOU KRÁTKOU ZPRÁVU: „nejnapjatější zápas, jakej jsme hráli. Neuďála jsem ani bod a kluci mi tak dali k narozeninám nejhezčí dárek. Navíc jsme prolomili své prokletí…Hanka Chmelíková“

ZÁPAS ČERNÝCH KONÍ PROTI SK TACK LETOHRAD BYL OPROTI PŘEDEŠLÝM „NERVYDRÁSAJÍCÍM“ ZÁPASŮM „PROCHÁZKOU JARNÍ PŘÍRODOU“. KONĚ NEDALI NADŠENÝM HOSTŮM NEJMENŠÍ ŠANCI A PRŮBĚŽNÉ VEDENÍ 9-1 JEŠTĚ POSTUPNĚ NAVÝŠILI NA KONEČNÝCH 15-4.

NA KUKSU SE HRÁL O NĚCO VYROVNANĚJŠÍ ZÁPAS, ALE PŘESTO DOMÁCÍ NA HOSTY Z VELKÉHO POŘÍČÍ NESTAČILI A PODLEHLI JIM 6-13. DOMÁCÍM CHYBĚLA P. JEDLIČKOVÁ, KTERÁ POSLEDNÍ DOBOU VYKAZUJE DOBROU FORMU A JEJÍ POTENCIONÁLNÍ BODY TÝMU Z ZKUKSUKLANU CHYBÍ.

A ZNOVU KUKS. TENTOKRÁT JIŽ V 17. KOLE A TENTOKRÁT VÍTĚZNĚ. PRO VÍTĚZSTVÍ SI Z KUKSUKLAN V 17. KOLE ZAJEL NA TSUNAMI HOŘICE, KTEŘÍ JSOU ZMÍTÁNI VNITŘNÍMI PROBLÉMY SE SESTAVOU PRO JEDNOTLIVÁ UTKÁNÍ. NĚKTEŘÍ Z NICH TOTIŽ NEVÍ, KTERÉ „LÁSCE“ ČI ZÁLIBĚ SE VĚNOVAT DŘÍVE…A TAK TYTO „ZAMILOVANÉ“ JEDNOTLIVCE SEHNAT NA ZÁPAS, JE KOLIKRÁT „NADLIDSKÝM“ PROBLÉMEM. PŘESTO I PŘES NEPŘÍZNIVÝ VÝVOJ UTKÁNÍ (0-5) JEŠTĚ DOMÁCÍ DOKÁZALI SNÍŽIT NA 5-9, ALE MIMO ZÁVĚREČNÉHO CRICKETU BYLY VŠECHNY OSTATNÍ HRY KOŘISTÍ HOSTÍ. KONEČNÝ STAV: 6-13 V MINULÉM KOLE LEXA TEAM DOSLOVA PROTRPĚL UTKÁNÍ S „GUMAMA“ A „UTRPĚNÉ“ VÍTĚZSTVÍ ZŘEJMĚ STÁLO LEXU TOLIK „NERVOVÝCH BUNĚK“, ŽE PRO ZÁPAS SE ŠMOULA TEAMEM V SOBĚ NENAŠEL SÍLU UŽ VŮBEC NIKDO Z NOMINOVANÝCH. V ROLI „ODEVZDANÝCH BERÁNKŮ“ TAK MUSELI PŘIJMOUT NEJKRUTĚJŠÍ PORÁŽKU V ROČNÍKU A TO V POMĚRU 18-1 PŘI SCÓRE 36-2 !!!! AŽ SE NECHCE VĚŘIT, ŽE TENTO ZÁPAS BYL TAK JEDNOZNAČNÝ A ODEVZDANÝ…ALE CO SE DÁ DĚLAT???

NOVOVESKÝ ČUŇATA SI DOMA SPRAVILI CHUŤ ZKAŽENOU MINULÝ TÝDEN NA „STANDĚ“ A V „TRÉNINKOVÉM TEMPU“ SI V DOMÁCÍ ARÉNĚ V POKLIDU DOŠLI PRO VÝHRU NAD PIRANĚMI Z RYBNÍČKU POMĚREM 16-3.

TO VE ZBÝVAJÍCÍCH TŘECH ZÁPASECH SE ZRODIL SHODNÝ VÝSLEDEK 9-10, VŽDY ŠŤASTNÝ PRO HOSTUJÍCÍ DRUŽSTVO. ROZHODNĚ BYCH NECHTĚL BÝT „NEUROLOGEM“ PŘÍTOMNÝM NA TĚCHTO ZÁPASECH A SBÍRAJÍCÍM PODNĚTY PRO SVOU DIPLOMOVOU PRÁCI…TO BY SE ASI DIVIL…! A OPĚT V HLAVNÍ ROLI SPASITELE – JIŘÍ SEHNAL V ZÁPASE „SVÝCH ČERTŮ“ PROTI BĚLSKÝM GUMÁM. HOSTÉ VEDOU PO 9. UTKÁNÍ 3-6 A NÁSLEDNĚ 5-8. „Z MRTVÝCH VSTÁNÍ“ DOMÁCÍCH ZNAMENALO OBRAT NA 9-8 PRO GUMY. JENŽE… V 18. ZÁPASE NASTUPUJE J. SEHNAL A JAKUB HOLOUŠ TENTOKRÁT ROLI SPASITELE NEUNÁŠÍ- 9:9. PRO GUMY JIŽ DRUHÝ ROZHODUJÍCÍ CRICKET BĚHEM DVOU ZÁPASŮ. A OPĚT PROSR….(PROHRANÝ). HOSTÉ TAK PODRUHÉ V ŘADĚ VÍTĚZÍ 10-9 A SROVNÁVAJÍ SE BODOVĚ S TÝMY PŘED NIMI A JSOU TAK ZPĚT VE HŘE O POSTUP.

DALŠÍ NESKUTEČNÝ ZÁPAS SE KONAL V NOVÉ PACE. DC KUMBURK ZMĚŘIL SVÉ SÍLY S ČERNÝM KONĚM. DOMÁCÍ (POSPÍŠIL PAVEL, PATOČKA PAVEL, BROVDI JURA, PATOČKA JIŘÍ) VLÍTLI NA HOSTY (SEDLÁČEK KAREL, FARNÁ K., CHMELÍK RUDA, CHRÁSKA ST.,JIRÁSEK) A PO 4. UTKÁNÍ VEDLI 4-0 ! JENŽE POTÉ SE DOMÁCÍM „ROZBIL,ZASEKL,ODEŠEL“, NEVÍM JAK TO POJMENOVAT, PAVEL POSPÍŠIL A BEZ JEHO DALŠÍHO BODOVÉHO PŘÍSPĚVKU SE OD STAVŮ 6-6, 7-7, 8-8 DALO DOUFAT JEN V ZÁZRAK. TEN NEPŘIŠEL A I PŘES NESKUTEČNÉ HRY V PODÁNÍ JURY BROVDIHO SI HOSTÉ VEZOU VÝHRU 9-10 !

A DO TŘETICE NESKUTEČNÁ BITVA V LETOHRADĚ. RYCHLÝ ŠÍPY LODÍN VYRAZILY K UTKÁNÍ SKORO JAKO „NA VÝLET“ A MÁLEM SE JIM TO STALO OSUDNÝM. „Čau,docela často dávám dohromady takové složení našeho týmu, že je pak utkání vyrovnané, ale zápas v Letohradě byl tak vyrovnaný, že jsem málem přišel o nervy. Maximální náš náskok byl o dva body, pak i Tacl vedl 8:7 a za stavu 9:9 rozhodoval kricket, ve kterém jsme už prohrávali na legy 1:0. Nakonec tedy rozhodlo větší štěstí na naší straně. Nutno však pochválit soupeře, obzvlášť Tschopa, který sám udělal 4,5bodu. JARDA SVOBODA-KAPITÁN HOSTÍ.“

DOMÁCÍ , PRAKTICKY OČEKÁVANÁ SESTAVA, DRŽELA S HOSTY (DEML, BEK, MALÝ, SVOBODA, ŠTANCL) KROK PO CELÝ ZÁPAS A NEBÝT VÝPADKŮ NEJZKUŠENĚJŠÍCH HRÁČŮ, URVALI BY ZAJISTÉ I CENNOU VÝHRU, O KTEROU NEPŘIŠLI JEN VINNOU ZÁVĚREČNÉHO CRICKETU, ALE I NĚKOLIKA ZÁPASŮ PŘEDTÍM. PRŮBĚH? 1-1, 2-2, 3-3, 3-5, 4-6, 5-7, 8-7 !!!, 8-9 !!!, 9-9 A…..9-10. NEJLÉPE CELÉ SNAŽENÍ VYSTIHUJE „DOMÁCÍ SYPÁNÍ POPELU NA HLAVU“ PEPY DOLEČKA : „Ahoj z Letohradu. Tak jako ve většině domácích zápasů, bylo k vidění zajímavé a dramatické utkání, plné obratů. Závěrečný a rozhodující cricket to jenom potvrdil. Hrál se cricket na vysoké úrovni !! Do poslední šipky třetího legu nebylo jasno, kdo vyhraje !! Myslím si ale, že o osudu celého utkání se rozhodovalo o trochu dříve. Za stavu 8 : 7 jsem nastupoval k zápasu, který mohl pravděpodobně rozhodnout o osudu celého utkání v náš prospěch. V žádném případě nechci snižovat výkon soupeře, ale bohužel jsem zápas nezvládl !! Chci se omluvit fanouškům a celému týmu, protože pokud chceme vyhrávat, tak se prostě takový zápas musí zvládnout !!! Pepíno Doleček“.

CO DODAT. DOUFÁM, ŽE HRÁČI MAJÍ SVÉ NERVY PEVNĚ OBALENÉ, ABY V DALŠÍCH ZÁPASECH NEDOŠLO K NĚJAKÉ „UDÁLOSTI“….NĚKTERÉ ZÁPASY SI O TO SKORO ŘÍKAJÍ. TAK PO GRANDU VE VLČKOVICÍCH NASHLE U LIGOVÝCH TERČŮ !

NA TÉTO ADRESE MŮŽETE PŘISPÍVAT SVÝMI POSTŘEHY Z LIGOVÝCH I JINÝCH ŠIPKOVÝCH ZÁPASŮ:

ALES.SIPKY@SEZNAM.CZ

Autor: AHP